Sint-Truiden legt seniorenspeeltuin aan

De stad Sint-Truiden gaat als eerste gemeente in Vlaanderen een speeltuin voor senioren aanleggen, waar senioren kunnen oefenen op bewegingstoestellen en hun sociale contacten kunnen onderhouden. Dat laat schepen van Senioren en Sport Johnny Vangrieken weten.

Verplaatsbaar
Het idee van een dergelijke speeltuin is afkomstig uit het Britse Manchester. De stad Sint-Truiden gaat eerstdaags bewegingstoestellen aankopen en zal die plaatsen in de omgeving van een rustoord in de nabije buurt van het domein 't Speelhof. De toestellen zijn verplaatsbaar en kunnen zowel individueel als in groep gebruikt worden.

"Bevordert sociaal contact"
De inrichting van een speeltuin voor senioren kadert in het gezondheids - en seniorenbeleid van de stad-Sint-Truiden, zo zegt Vangrieken. Bewegen heeft immers een positief effect op de spierkracht, de flexibiliteit, het uithoudingsvermogen, botbreuken en hart- en vaatziekten, zo luidt het. Bovendien heeft een "bewegingspark" ook een grote en positieve invloed op het sociaal contact van senioren. Ook dit vormt een belangrijk aspect in het algemeen welbehagen van senioren, aldus nog de schepen. (belga/sd)

UNKNOWN