Sint meert op 17 november aan op Eilandje in Antwerpen

Klaas De Scheirder
De traditionele intrede van Sinterklaas in Antwerpen vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 november. Dat heeft Ketnet bekendgemaakt. Zowel Ketnet als Eén zal het gebeuren live uitzenden. De aanmeerplaats van de stoomboot is ditmaal niet de Scheldekaaien ter hoogte van het Steen, maar het Verbindingsdok-Westkaai op het Eilandje.

Net als de voorbije jaren zal de Sint ter plaatse worden verwelkomd door presentator Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Het aanmeren is gepland om 13.45 uur, waarna de Sint en zijn gevolg via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar het MAS trekken. Aan het MAS zal de goedheilig man rond 14.45 uur de aanwezige kinderen en hun ouders toespreken op de Hanzestedeplaats.

De voorbije jaren sprak Sinterklaas zijn jonge fans telkens toe vanop het balkon van het Antwerpse stadhuis aan de Grote Markt. Dat gebouw wordt momenteel volledig gerenoveerd, waardoor de stad op zoek moest naar een alternatieve locatie.

De tv-uitzending op Eén en Ketnet begint die dag om 13.30 uur. Ter plaatse kan je al vanaf 13 uur terecht voor randanimatie zoals Biba & Loeba en De KetnetBand.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN DESSEL

  Met ECHTE Zwarte Pieten en een kruis op de mijter of zou het weer een politiek-correct bastaard versie van Sinterklaas & Co zijn ?

 • Ian Vandenbossche

  Zou de Sint nu een witte piet hebben?

 • Daniel Meuleman

  En hopelijk met een kruis op zijn mijter.

 • Peeters Freddy

  Hopelijk zijn er zwarte pieten bij want dat is de traditie.