Sign for my Future verzamelt na amper één week al 100.000 handtekeningen

Printscreen site Sign for my future
Een week na de lancering heeft Sign for my Future, het burgerinitiatief dat oproept voor een krachtig klimaatbeleid, al 100.000 handtekeningen verzameld. "We zijn overdonderd door het succes van Sign for my Future", zeggen de initiatiefnemers. " Dit toont hoe sterk dit thema leeft onder de bevolking."

De leeftijdsgroep 27-31-jarigen staat aan de leiding met 17 procent van de handtekeningen. Ze worden gevolgd door de groep 31-36- en 37-41-jarigen. "We roepen op om te tekenen voor de toekomst van onze kinderen. Het is dan logisch dat ouders met jonge kinderen de eerste zijn om te tekenen”, klinkt het. Tekenen kan vanaf 12 jaar, de oudste burger die tot nog toe heeft getekend is 86 jaar. 

De postcode 9000 (van Gent) staat momenteel aan de leiding. Ook de rest van de top 10 bestaat uit steden, gezien daar ook het meeste inwoners zijn: Mechelen, Antwerpen, Leuven en Brussel. 

Sign for my Future is een burgerinitiatief, uitgegroeid tot de breedste coalitie ooit van burgers, jongeren, bedrijfsleiders, middenveldorganisaties, de media en de academische wereld die samen alle Belgen oproepen om te tekenen op signformyfuture.be en zo de volgende regeringen vragen werk te maken van een krachtig klimaatbeleid. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Deckers

  De klimaatkwestie is intussen openlijk een farce aan het worden: het is duidelijk dat het niet langer gaat over wetenschap maar over "overeenkomen". Dat is politiek en zakendoen, géén wetenschap. Er zijn definitieve posities ingenomen door het besturende wereldkapitaal a la Rotschilds, Sorossen en andere Bilderbergs en de 98% plebs zolals u en ik zullen hun feest betalen.

 • patrick morel

  Ik ga een petitie beginnen voor minder belastingen en ga voor 500.000 handtekeningen. Welke obscure organisatie zit achter die campagne, achter al die reclame, wie betaalt.

 • Eric Grosemans

  Moet je als een holbewoner gaan leven als je je engageert voor een beter klimaatbeleid? Het lijkt wel zo afgaande op sommige reacties. Nochtans kan al veel gedaan worden, zonde al te veel op comfort in te boeten, gewoon al verstandig omgaan met energie, geen overbodige verlichting, geen zware suv maar een gewone middenklaswagen op CNG, meer gebruik van (electrische) fiets of scooter, veel kleintjes maken ook een verschil.

 • Rania Desaegher

  Wie betaalt hun spot eigenlijk op de vrt? Wat helemaal niet duidelijk is , voor welke maatregelen tekenen die mensen. Dat is zo vaag, de ene wil meer kernenergie , de andere juist minder enz. De meningen daarover zijn erg verschillend.

 • Ronny Biesen

  Is voor mij ook bedenkelijk vb. studentje gaat naar grootouders en natuurlijk tekenen die om hun ukkie een plezier te doen. Waarschijnlijk interesseert het klimaat hun geen zier. Begrijp niet waarom er geen miljoenen handtekeningen worden opgehaald tegen de veel te hoge belastingen in dit land? Dat is veel erger dan het klimaat. Moeder natuur zal zichzelf niet vernietigen, heeft ze nooit gedaan.