Siegfried Bracke vraagt lijst van Gentse gemeenteraadsleden met sociale woning: “Legaal? Ik wil dat allemaal nog wel eens zien”

.
Facebook .
N-VA-gemeenteraadslid Siegfried Bracke vraagt burgemeester Daniël Termont (sp.a) om een lijst van alle gemeenteraadsleden die in een sociale woning leven. De kamervoorzitter zegt dat hij meldingen kreeg van meerdere socialistische mandatarissen die gebruik maken van een sociale woning. Dat zegt hij in een videoboodschap op sociale media. Het kabinet van burgemeester Termont (sp.a) wenst voorlopig niet te reageren maar "neemt akte van de video".

Dinsdag kaartte Bracke in het VRT-programma 'Iedereen Kiest' aan dat een socialistisch gemeenteraadslid gebruik maakt van een sociale woning. Het bleek te gaan om Sp.a-fractieleider Anne Schiettekatte. De sociale woning werd haar toegewezen in een financieel moeilijke periode maar ze zou ondertussen een marktconforme prijs betalen.

Eerder kwam aan het licht dat andere sociale woningen van dezelfde sociale huisvestingsmaatschappij kampen met mankementen en eerder door de burgemeester ongeschikt zijn verklaard. Toch werden ze bewoond. Aan de bewoners van die panden heeft sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent een kwalitatieve woning beloofd.

Volgens Bracke is Schiettekatte geen uitzondering en betrekken nog Gentse sp.a-mandatarissen sociale woningen. "Legaal? Ik wil dat allemaal nog wel eens zien", verklaart het Gentse oppositielid. Hij vraagt burgemeester Termont een lijst van alle mandatarissen in kwestie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.177 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frieda vleminckx

  Als je een sociale woning verlaat om naar de reguliere huurmarkt te gaan dan heb je altijd, ongeacht de lengte van je huurtermijn, een wettelijk opzeg te doen van 3 maanden - maar als je dan de sociale huurmaatschappij inlicht dat het pand al na 1 maand beschikbaar is dan zeggen ze dat er geen kandidaat is - dan betaal je mooi de 3 maanden opzeg terwijl er lange wachtlijsten zijn van mensen die dringend nood hebben aan een sociale woning ? Begrijpen wie begrijpen kan

 • Caroline Bex

  Er is een tekort aan sociale woningen. De belastingbetaler moet geld ophoesten om meer sociale woningen te bouwen, ondertussen zijn de wachtlijsten lang en komen mensen die zich nu in een moeilijke situatie zitten er gewoon niet in. Het is dan ook onverantwoord dat je als gewone burger, laat staat als politicus, met een normaal inkomen zo'n woning bezet houdt. En ook al is het legaal, toch verwacht je van politici integriteit. Maar dat laatste zal een utopie zijn...

 • Petrus Steenssens

  Eerst eens uw hand in eigen boezem steken en dan de andere mensen zwart maken maar wij kennen dat al van Bracke en gans de nva die in elke gemeente een zondebok gaan zoeken, dan wordt er gezwegen hoe zij de werkman zijn zakken an het leeg maken zijn.

 • Erwin Elskens

  Hij zal die lijst niet krijgen voor de verkiezingen....

 • Marc Camp

  Marktconforme prijs! Wat is dan het probleem want op die wijze is die woonst helemaal geen sociale woonst meer. Beter nog de sociale woningmaatschappij krijgt zo terugt geld in het laadje. Geld dat wij anders allemaal moeten ophoesten.