Siegfried Bracke: "Ik ben een player"

Diego Franssens
In gesprek met De Tijd geeft Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) aan dat hij een 'player' is, iemand die gefascineerd is door het politieke spel. "Ik moet bekennen dat ik geniet van de strijd. Ik heb een conflictueus kantje. Maar ik zie ook de relativiteit van het spel in", klinkt het.

"Ik heb een hekel aan fysiek geweld, maar ik vecht geweldig graag", aldus Bracke. "Willen winnen, maar ook kunnen verliezen, het zit allebei in mij. Waar dat vandaan komt? Ik ben gefascineerd door het spel. Of ik een player ben? Ja, ja. Als je erbij zegt dat ik ook altijd de relativiteit van het spel inzie."

Daarvoor speelt de N-VA-politicus naar eigen zeggen met verhalen en de werkelijkheid: "Sebastian Haffner, een van de beste journalisten van de 20ste eeuw, heeft daar interessante dingen over geschreven. Ik heb van hem geleerd dat je de werkelijkheid wat moet aandikken zodat mensen ze willen vernemen. Anders is ze te grijs, te genuanceerd, te saai. Maar niet te veel, je mag niet te ver gaan."

"Pure inhoud, dat bestaat ook", gaat de N-VA-politicus verder. "Maar dan zit je niet op je plaats in de journalistiek en de politiek."

Pure inhoud bestaat, maar dan zit je niet op je plaats in de journalistiek en de politiek

Siegfried Bracke (N-VA), Kamervoorzitter