Shopping Gent Zuid blijft dicht na dodelijke val van schoonmaker

Shopping Gent Zuid.
Google Maps Shopping Gent Zuid.
Het winkelcentrum Shopping Gent Zuid is gesloten gebleven nadat een werknemer van een schoonmaakbedrijf gisteren een dodelijke val van acht meter maakte. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht en er is een technisch deskundige aangesteld, meldt het Gentse arbeidsauditoraat.

Het ongeval gebeurde toen de arbeider bovenop een schaarlift de wanden van een glazen lift kuiste. De omstandigheden en verantwoordelijkheden worden nog onderzocht, maar de lift kwam onverwacht in beweging en raakte de schaarlift.

De lift voerde daarna een noodstop uit, maar het slachtoffer maakte een val van acht meter. Hij overleed aan zijn verwondingen. Het ging om een werknemer van een Brussels schoonmaakbedrijf.

Onderzoek

"We betreuren dit ongeval en betuigen ons medeleven aan de familie en dierbaren van het slachtoffer. Een onderzoek van dit ongeval wordt momenteel uitgevoerd. Om de experts hun werk te laten doen, is Shopping Gent Zuid op maandag 3 juni uitzonderlijk gesloten", meldt het winkelcentrum op de website en op sociale media.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.