Servische inbrekers krijgen 37 maanden cel

THINKSTOCK
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee Serviërs veroordeeld tot 37 maanden cel voor een inbraak in Kaprijke, waar liefst vijfhonderd dure damesjassen werden buitgemaakt, en voor de heling van twee gestolen laptops. Een derde beklaagde werd vrijgesproken.

De politie hield op 7 februari een huiszoeking in een appartement op de Bisschoppenhoflaan in Deurne, nadat ze informatie had gekregen dat er criminelen zouden verblijven die gewapende overvallen pleegden. In het appartement werden wapens en valse Sloveense identiteitsdocumenten in beslag genomen. Er lagen ook twee laptops, die een week eerder bij een inbraak in Borgerhout gestolen werden.

Mirko B. (45), Dragan I. (53) en Aleksandar P. (37) werden gearresteerd. Het DNA van die laatste werd gevonden bij een inbraak in een kledingzaak in het Oost-Vlaamse Kaprijke. Daar werden in de nacht van 15 op 16 juni 2014 vijfhonderd dure damesjassen ontvreemd. De daders waren toen langs een dakkoepel binnengeraakt.

De rechtbank vond de schuld van Aleksandar P. en Mirko B. bewezen en veroordeelde hen tot 37 maanden cel. Aan de betrokkenheid van Dragan I. werd getwijfeld en daarom werd hij vrijgesproken.