Serviër op penitentiair verlof speelt chauffeur voor internationale inbrekersbende

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de onmiddellijke aanhouding bevolen van een 42-jarige Serviër die tijdens zijn penitentiair verlof chauffeur speelde voor een internationale dievenbende. De rechtbank veroordeelde hem bij verstek tot een gevangenisstraf van twintig maanden.
Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.

De Serviër die bij de politie bekend staat onder een hele waslijst van valse namen, mocht vorig jaar op penitentiair verlof terwijl hij in de gevangenis van Andenne zat. Toen hij niet meer terugkeerde werd hij nationaal geseind. 

Op 24 juni 2016 kreeg de politie de melding dat er een inbraak plaatsvond in Hoeselt. De getuige beschreef hoe een man met een Opel Astra de drie inbrekers afzette en een straat verder op hen wachtte. Toen de politie ter plaatse kwam sloegen de inbrekers op de vlucht, maar hun chauffeur kon wel gearresteerd worden. Bij de arrestatie verzette de man zich. Uit het sporenonderzoek in het huis dat doelwit van de mannen was, werden de vingerafdrukken van de drie inbrekers gevonden en een pet met haar dat ook aangetroffen werd in de auto van de door de politie gearresteerde Serviër. De in de woning gevonden vingerafdrukken kwamen overeen met vingerafdrukken die gevonden werden tijdens andere inbraken in Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Italië en België.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Rechters zijn dat sponsors van die kerels? je zou het beginnen te geloven.

 • roland peeters

  Hij doet in zijn " verlof" !! toch wat hij wil.Nu krijgt hij twintig maanden, en na vier maand mag hij terug op verlof.Ik denk dat rechters gemuteerde criminelen zijn,een andere uitleg is er niet te geven aan hun optreden .

 • Filip Vanlaeken

  Penitentiair verlof ? Nog zo een voorbeeld van politieke correctheid dat helemaal nergens op slaat. Qed.

 • Serge Aernoudt

  Et voila, daar gaan we weer. Niet meer te doen in ons ooit zo mooi landje.

 • Conny Van den Bosch

  Ik kan echt niet meer, aub, HLN, ik lig hier weer plat van 't lachen. Ik denk dat ik alle artikels die jullie in 2017 hebben geschreven over het blunderende justitie ga bundelen in een boek met als titel "Vrouwe justitie in het circus" en dan een groepsfoto van alle rechters in clownskostuum op de cover. De auteursrechten delen we dan wel.