Serieverkrachter van Wezembeek-Oppem opgepakt in Roemenië

De robotfoto van de serieverkrachter van Wezembeek-Oppem destijds en Jessy Piacentini bij zijn arrestatie in Roemenië.
rv / RTL De robotfoto van de serieverkrachter van Wezembeek-Oppem destijds en Jessy Piacentini bij zijn arrestatie in Roemenië.
Jessy Piacentini, een man uit Vorst die eind 2009 werd veroordeeld voor twee pogingen tot doodslag, een verkrachting en drie pogingen tot verkrachting, is opgepakt in Roemenië. Dat blijkt uit informatie van RTL-TVI. De woordvoerster van het Brusselse parket Ine Van Wymersch bevestigt, maar kon niet zeggen of ons land een internationaal aanhoudingsmandaat heeft uitgevaardigd.

Het hof van beroep in Brussel veroordeelde in 2009 de toen 24-jarige Piacentini tot dertien jaar cel. Hij kreeg tien jaar voor twee pogingen tot doodslag, een verkrachting en drie pogingen tot verkrachting gepleegd in Wezembeek-Oppem tussen 2 maart 2008 en 1 mei 2008. De man werd ook schuldig bevonden aan slagen en verwondingen op zijn partner tussen september 2005 en september 2007, waarvoor hij nog eens drie jaar kreeg. 

Piacentini randde twee vrouwen aan toen die stonden te wachten op de tram. Een derde slachtoffer was aan het joggen en een vierde vrouw was 's nachts te voet onderweg naar huis. Een van de vrouwen was nog maar zeventien jaar oud. De feiten gingen telkens gepaard met veel geweld: hij sloeg en schopte de slachtoffers en probeerde hen te wurgen. Piacentini werd indertijd gearresteerd op 3 september 2008 en kreeg de bijnaam ‘serieverkrachter van Wezembeek-Oppem’. Tijdens een penitentiair verlof nam hij de vlucht naar Roemenië.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mark Wijgers

  Kreeg samen 16 jaar celstraf in 2009 en zit in 2018 al in Roemenië. Wanneer stopt dit penitair verlof Mr Geens, dat misdadigers een open blaadje geeft opnieuw aan de slag te gaan.

 • Marcel Bontinck

  Is prima zo,kan nu zijn straf verder uitzitten in Roemenie en dat zal geen 5 sterren zijn.

 • Johan Van Bastelaer

  Is er in dit land nog één enkele zinnige mens die geloof en vertrouwen heeft in justitie ? Het Belgische gerecht wordt bevolkt door buitenaardse reptielen die alle voeling met de realiteit verloren hebben.

 • Patrick Weyers

  Is de verantwoordelijke voor het toekennen van het penitentiair verlof ontslagen? Of op zijn minst een stevige sanctie gekregen?

 • Paul Philippaerts

  Weer een prachtprestatie van justitie België het ging toch ook maar om een paar kleine overtredingen. Geef ons nog vrijere grenzen dat ook de niet Europese schurken vrije toegang krijgen tot dit ontwikkelingsland. De Belgen pikken toch alles.