Seriemoordenaar Hardy stapt naar Cassatie: "Nabestaanden zullen geschokt zijn als ze dit nieuws horen"

Photo News
Renaud Hardy (55) heeft cassatieberoep aangetekend tegen zijn levenslange veroordeling door het hof van assisen. De Mechelaar – een Parkinsonpatiënt – had die straf op 8 maart gekregen voor de moorden op de alleenstaande Maria Walschaerts (82) in mei 2014 en op zijn ex Linda Doms (51) op 17 september 2015. En voor twee moordpogingen: op 30 september 2014 op Annie H. (68) uit Bonheiden en op actrice Veerle Eyckermans (55). In aanloop van het assisenproces had hij de feiten bekend.

De volksjury had geen enkele verzachtende omstandigheid weerhouden om Hardy iets anders dan de maximale straf te geven. Na de celstraf staat hij ook nog 15 jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank.

Zijn advocaat Frédéric Thiebaut bevestigt het beroep, maar wil niet meer commentaar geven. Op dit moment hoeft het cassatieberoep niet verder gemotiveerd te worden. "We gaan in cassatie tegen zowel het arrest over de schuld, als het arrest over de straf", bevestigde Thiebaut.

"De termijn om cassatieberoep aan te tekenen, bedraagt 15 dagen en anders zijn we onherroepelijk te laat. We hebben nu een periode van twee maanden om een memorie op te stellen, waarin we onze middelen kunnen uiteenzetten en kritiek kunnen geven op die twee beslissingen. Over deze middelen en argumenten ga ik inhoudelijk geen commentaar geven. Dat komt toe aan het Hof van Cassatie", aldus meester Thiebaut.

"Cliënten hebben zich zeer waardig gedragen"
"Advocaat Jos Vander Velpen verdedigde op het proces de nabestaanden van slachtoffer Linda Doms. Hij heeft geen idee van de intentie van Hardy. "Mijnheer Hardy heeft een meer dan eerlijk proces gekregen. De voorzitter van het hof heeft erop toegezien dat de rechten van verdediging meer dan gewaarborgd werden. Ik snap niet waarop hij zich beroept om in cassatie te gaan."

"Mijn cliënten hebben zich op het proces zeer waardig gedragen. Ze zullen ook geschokt zijn als ze dit nieuws vernemen. De verwerking kan pas beginnen na zo'n proces. Men probeert het hoofdstuk af te sluiten, maar cassatie duurt weer x-aantal tijd. Dat veroorzaakt nodeloze stress en spanning. Het proces in Tongeren is al een werk van lange adem geweest." Op burgerlijk gebied is er in de zaak Hardy nog geen uitspraak gevallen
77 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivan Verdoodt

  Zijn one-man-show, zal en moet verder gaan...

 • Soraya Lauwers

  Hoe is het toch mogelijk. Hij heeft bekend de feiten waren zo erg dat ze niet uitgezien konden worden en toch gaan ze de nabestaande nog eens door de hel halen. Mijn medeleven voor de nabestaande.

 • Marc Bormans

  Geen woorden aan vuil maken .Dat is de grote fout.bak in klaar.nooit meer los .einde verhaal.

 • GASTON DE WINTER

  Dat zulk monster nog recht heeft om te spreken, ze zijn hier zo gek als het maar zijn kan ???????

 • maarten anthonis

  de éénmans show moet verder gaan , in de gevangenis steken ze hem weg en is het voor hem gedaan , dat kan hij toch niet laten gebeuren zeker.