Sergio Herman in beroep tegen veroordeling: “Het is niet omdat je chef-kok bent, dat je geen rijverbod moet krijgen”

Topchef reed 105 per uur waar 50 is toegelaten

ANP
De Zeeuwse topchef Sergio Herman (47) heeft vanmorgen beroep aangetekend tegen het rijverbod dat hij afgelopen zomer kreeg voor een fikse snelheidsovertreding. “Het is niet omdat hij een chef-kok is, dat hij geen rijverbod hoeft te krijgen”, sneerde de procureur van de Brugse politierechtbank tegen Hermans advocaat.  De topchef zelf was niet aanwezig.

Op 10 september 2016 om 9.30 uur 's morgens reed Herman met zijn Range Rover in de Natiënlaan richting Maldegem. Ter hoogte van de werken van de pas geopende A11-snelweg in Damme werd de chef van The Jane en Pure C geflitst aan een snelheid van 105 km/uur, terwijl daar maar 50 was toegelaten. 

In 2014 werd de Zeeuw in Gent al eens veroordeeld tot tien dagen rijverbod, omdat hij aan een snelheid van 137 km/uur over de E34 vloog en zich zo niet aan de 90 km/uur hield. Omdat hij twee zware overtredingen binnen de drie jaar beging, was de politierechter eind augustus verplicht om Herman drie maanden rijverbod op te leggen. Ook moest hij  alle proeven en examens opnieuw afleggen. Het was een veroordeling bij verstek, want de chef kwam op zijn proces niet opdagen. 

"Een vergissing”, pleitte zijn advocaat vanmorgen. “Mijn cliënt zat in het buitenland en de dagvaarding werd betekend aan zijn echtgenote. Zij vergat hem uiteindelijk te verwittigen.” Hoewel het wettelijk gezien niet kan, vroeg de advocaat het rijverbod met uitstel op te leggen en de proeven en examens kwijt te schelden. 

"Mijn cliënt doet honderden kilometers per dag tussen zijn restaurants en verschillende sociale projecten. Hij werd al drie maal eerder veroordeeld voor snelheidsovertredingen, maar nooit voor intoxicatie of een verkeersongeval. Ik zou hem geen gevaarlijke recidivist noemen." Op 2 maart kent Sergio Herman zijn straf.
113 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marissa Van Oostevelde

  arrogante kwast....

 • jintha peeters

  nog iemand die denkt dat hij alles kan en mag voor hem gelden ook de zelfde verkeersregels als voor iemand anders en hopelijk wordt hij in beroep nog zwaarder gestraft

 • Henri Hendrickx

  Weer zo'n BV of beter BN in dit geval, die met een dikke bak rond rijdt en zich boven alles verheven voelt; een besmetting die eigen is aan SUV- en andere jeeptoestandenrijders!

 • Anne Geerts

  Erwin Vandriessche, als de wet de wet is hoort het opnieuw afleggen van examens hierbij !

 • Thierry Piette

  Je mag van de overheid met een wagen rijden, maar er zijn spelregels. Als je die overtreed en ze klissen je, dan moet je boeten. Beste Sergio, ik heb heel veel respect voor u om wat u al bereikt hebt. Maar aanvaard gewoon uw straf. Dat zou u nog meer sieren. Hoe ga jij reageren als 1 van uw werknemers een uur te laat komt op het werk? Dan straf je die toch ook op 1 of andere manier? Of laat je het ook blauw/blauw?