Sensibilisatiecampagne All Genders Welcome gestart in zes Brusselse gemeenten

AP
De tweede editie van de All Genders Welcome campagne is maandag in Schaarbeek gelanceerd door Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets. Zes Brusselse gemeenten nemen deel aan de sensibilisatiecampagne die gebruikt maakt van sprekende foto's. De actie staat in het kader van het Pride Festival.

In 2015 stapten de gemeenten Brussel, Elsene en Schaarbeek mee in het All Genders Welcome-project. Dit jaar sluiten ook Jette, Vorst en Watermaal-Bosvoorde zich aan.

Een affichecampagne met portretten van ambtenaren die traditionele rolpatronen doorbreken, sensibiliseren de personeelsleden van Brusselse gemeenten rond seksisme en stereotypering van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Bianca Debaets (CD&V), Brussels staatssecretaris voor Gelijke kansen.
BELGA Bianca Debaets (CD&V), Brussels staatssecretaris voor Gelijke kansen.

Op de foto's staan bijvoorbeeld een holebigezin bij het gemeenteloket of een homokoppel in de trouwzaal. "Met de campagne voelen holebi's zich erkend in hun genderidentiteit, ook op de werkvloer. Holebi's zijn welkom, niet alleen op het gemeentehuis, maar ook in hun gemeente en het hele gewest. Het uitdragen van de kracht van diversiteit is vandaag in Brussel meer dan ooit belangrijk", stelt Debaets.

De affiches worden verspreid bij de politie en de gemeentediensten van het Brussels Gewest. Naast de affichecampagne worden ook vormingen voorzien voor personeelsdienst en leidinggevenden om de vooroordelen rond holebi's te doorbreken.

De sensibilisatiecampagne maakt deel uit van het Pride Festival dat vrijdag 29 april van start ging en dit jaar in het teken staat van de rechten voor transgenders. Op 14 mei 2016 is er de grote PrideParade.

'Het uitdragen van de kracht van diversiteit is vandaag in Brussel meer dan ooit belangrijk'

Bianca Debaets (CD&V), Brussels staatssecretaris voor Gelijke kansen