Selfie-moslima beticht van antisemitisme

De Nederlandse blog GeenStijl publiceerde donderdag deze tweet uit 2012 van Zakia Belkhiri. De jonge vrouw verklaarde gisteren op Twitter dat het om een gephotoshopte tweet ging.
mirror geenstijl.nl De Nederlandse blog GeenStijl publiceerde donderdag deze tweet uit 2012 van Zakia Belkhiri. De jonge vrouw verklaarde gisteren op Twitter dat het om een gephotoshopte tweet ging.
De selfie van Zakia Belkhiri, de moslima die afgelopen zaterdag wereldwijd nieuwssites haalde met haar foto met de Vlaams Belang-demonstranten die demonstreerden tegen de moslimbeurs aan Antwerp Expo, krijgt enkele dagen later nog een staartje.

De Nederlandse blog GeenStijl.nl ging zoeken in eerdere tweets van de moslima en stootte op antisemitische uitspraken. Zo tweette ze op 29 november 2012: "Hitler didn't kill al the jews, he left some. So we know why he was killin' them #fuckers", vrij vertaald is dit:"Hitler moordde niet al de Joden uit, hij liet er enkele over. Dus weten we waarom hij ze doodde #fuckers".

Op haar twitterprofiel zei ze gisteren zelf dat de tweet in kwestie gephotoshopt is. "IK HEB NIKS TEGEN JODEN en die tweets zijn niet eens echt?? Dat is gephotoshopt maar WAUW wat zielig vanalles zoeken om mij af te breken..", klonk het.  Inmiddels is haar twitteraccount niet meer toegankelijk. Via Google Cache zijn haar tweets van gisteren nog wel zichtbaar.

Op de bij jongeren populaire netwerksite Ask.fm antwoordde ze twee jaar geleden op de vraag of ze ooit Hebreeuws wilde leren het volgende: "Fuck die jodetaal". Ook dit profiel is uitgeschakeld.

Card