Seksfeestje Langemark: ex-zakenpartner zat samen met fotograaf in maïs

rv
De foto’s van het seksfeestje in Langemark zijn genomen door een amateurfotograaf, ingehuurd door Nicolas A., de ex-zakenpartner van Rik Ostyn, eigenaar van restaurant en zomerbar La Brasa. Dat heeft hij volgens zijn advocaat vandaag aan de onderzoekers verteld. A. zegt dat hij in opdracht van iemand anders handelde en dat hij niks met de verspreiding van de beelden of de chantage te maken heeft.

De zomerbar van La Brasa in Langemark werd vorig jaar uitgebaat door Rik Ostyn en Nicolas A. Dat partnership liep spaak, A. beweert dat hij nog duizenden euro’s moet van Ostyn en is bovendien boos omdat zijn naam (en die van zijn vriendin) nog steeds voorkomt in de officiële documenten rond de bouwovertreding die bij de aanleg van het zomerterras is begaan. Per dag dat de bar open is, hangt de eigenaars een dwangsom van 250 euro boven het hoofd.

800 foto's

Nicolas A. bereidt al geruime tijd een klacht tegen Ostyn voor, heeft daarvoor een advocaat onder de arm genomen en is van plan die klacht in september in te dienen. Een paar dagen geleden kreeg hij naar eigen zeggen telefoon van een kennis, met de vraag of hij geen fotograaf kon regelen die foto’s wilde nemen van een privé-seksfeestje dat zou doorgaan in de zomerbar van La Brasa. A. was van het bestaan van die feestjes op de hoogte, ook vorig jaar zouden ze volgens hem hebben plaatsgevonden. A. stemde toe met het verzoek, hij contacteerde een amateurfotograaf uit zijn netwerk, en samen gingen ze dinsdagavond in het maïsveld achter de zomerbar zitten om 800 beelden te schieten van het feest. Dat is wat hij volgens zijn advocaat Curd Vanacker vandaag aan de onderzoekers heeft toegegeven.

Nog steeds volgens de advocaat beweert A. niet te weten wat de beweegreden van zijn opdrachtgever was en ook niet wat die achteraf met de foto’s heeft gedaan. Hij zegt ook dat hij niks met de verspreiding van de foto’s en de chantage te maken heeft. Volgens de advocaat wordt zijn cliënt op dit moment niks ten laste gelegd. De identiteit van de opdrachtgever wil de advocaat niet bekendmaken. Het parket geeft geen commentaar, om het onderzoek niet te schaden.

Privacy

Staatssecretaris voor de Privacy Philippe De Backer (Open Vld) is "erg tevreden met het grondige werk van het parket" nu er een doorbraak lijkt te zijn. "Wat de dader hier deed, kan niet door de beugel en moet zwaar bestraft worden. Heimelijk foto's nemen, afpersen en beelden verspreiden is een grove inbreuk op de privacy van mensen. We moeten nu streng optreden en duidelijk maken dat we als maatschappij privacy belangrijk vinden", dixit De Backer.

De staatssecretaris onderstreept dat het belang van privacy zeer groot is. "Dit toont de essentie van privacy en de nood van privacybescherming voor eens en voor altijd aan. Het is niet zomaar een loos begrip. Dit gaat over mensen. De dader(s) moeten, naar de letter van de wet, een zware straf krijgen voor de vreselijke gevolgen die hun acties met zich meebrengen", klinkt het. "De slachtoffers en hun omgeving en families, en dus ook kinderen, worden hier zwaar getroffen."

Voyeurisme is bij wet sinds 2015 strafbaar.
200 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc Van der Vloedt

  Feestje voor- en/of achteraf is hen (ge/ver)gunt ! want alle radertjes in de blauwe fabriek werken en verdienen wat verzekerde privacy voor feestjes in de toekomst.(zoals bij de vroegere (beton)boeren en straks de nieuwe...en als je nu goed op let om te "beleggen" kan je ook mee feesten en misschien vervroegd op pensioen gaan en... lid of naakte eigendom worden van zo'n politiek clubje, gewoon doen.

 • jammy cappon

  Waarom mag die natuurfotograaf geen vogeltjes en naaktpoezen fotograferen? Misschien is dat maisveld zijn privébezit en zijn die blauwe vogels (zeldzaam, met uitsterven bedreigd) per ongeluk voor zijn lens gaan paraderen. Wat me nog het meest stoort is dat er hier wel prioriteit aan gegeven wordt door het parket, enkel omdat het om een politieke vogelaar gaat. Kostprijs???

 • Ludo Hermans

  Politieker roept medelijden op! Ja, en wij (de brave burger) dan! Voor wanneer??

 • Ronny Van Wijngaerden

  verkiezing in aantocht, moet zijne kop toch overal laten zien.

 • louis pippers

  de rode balletten zijn terug