Segway en hoverboard mogen voortaan 25 km/u

Simon Mouton Photo News

Met een Segway, hoverboard of elektrische step mag je voortaan 25 km/u halen, 7 km/u sneller dan nu. Dat is ook de toegelaten snelheid in de rest van Europa. Veel toestellen mochten daardoor niet verkocht worden in ons land, omdat ze een te hoge maximumsnelheid hadden. De verhoging is echter niet zonder gevaar, waarschuwen experts. "Wanneer een persoon van 70 kilogram met 25 km/u valt of botst, is de impact dubbel zo groot als bij 18 km/u", zegt Jos Vander Sloten, professor Biomechanica aan de KU Leuven. "Een helm dragen zou geen overbodige luxe zijn." 
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joris Vanderaert

  Belgen zijn toch extreem conservatief hé. Doe toch eens allemaal normaal. Als iedereen een beetje oplet wat is dan het probleem? Direct met verbieden of verplichten zwaaien... enfin de regelneverij zal altijd wel ingebakken blijven bij ons volk.

 • Jos Vervoort

  En als er dan ne kleine het huis komt uitgelopen ... BAM!

 • Yvan Lissens

  Ik hoop dat men dan ook een verzekering verplicht maakt voor die dingen? In feite zou dat voor elk vervoermiddel verplicht moeten zijn.

 • Jean-Pierre Browaeys

  Een professor maakt nu zich zorgen over de veiligheid van de bestuurders van die steps, dus niet over die van de voetgangers. Typisch voorbeeld van onze gedoogmaatschappij.

 • Luc Nelissen

  Dat men eerst de staat van de (fiets)banen eens in orde brengt want daardoor zijn er al veel meer ongevallen . Eindelijk, nu kan ik tenminste met mijn wiel samen met fietsers rijden.