Sector voor oud textiel roept op om oude kleren nog even thuis te bewaren

Drop geen textiel meer in de textielcontainer!
RV Drop geen textiel meer in de textielcontainer!
De sector voor oud textiel roept op om oude kleren en ander textiel nog even thuis te bewaren en niet naar de kledingcontainers op straat en in de recyclageparken te brengen. Dit meldt Go4circle, de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector.

Vandaag heropenden heel wat Vlaamse recyclageparken opnieuw hun deuren. 

De sector voor oud textiel ondervindt zware hinder door de coronamaatregelen. De inzamelaars van oud textiel zijn nog aan het werk om het ingezamelde textiel van de afgelopen dagen en weken te sorteren, maar door de wereldwijde lockdowns en andere ingrepen vinden de bedrijven geen afzet meer.

"Gooi het verzamelde textiel zeker niet in de vuilbak", zegt algemeen directeur Stany Vaes. "Uw oude kleren zullen na deze crisis heel wat gezinnen kunnen helpen. Het zou dus zonde zijn om het nu zomaar met het restafval mee te geven voor verbranding.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Koen Huyck

    Die firma's proberen je te misleiden. Het is niet omdat er bijvoorbeeld wereld missiehulp op die container staat, dat de opbrengst voor het goede doel is: de goede kledij wordt verkocht, de niet-verkoopbare kledij worden als vodden verkocht. Van al die winsten die hieruit voort vloeien, gaat dan enkele% naar het goede doel.

  • Tinne Janssens

    Ondanks er een papier op de container hangt om gelieve nu niets in de container te werpen wordt dit toch nog veel gedaan...