Screening met gezichtsherkenning voor wie nieuwe identiteitskaart wil

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA)
Belga Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA)
Wie in de toekomst een nieuwe identiteitskaart of een nieuw paspoort wil, moet zijn of haar pasfoto eerst laten screenen met software voor gezichtsherkenning. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

Ambtenaren zullen met behulp van computers de pasfoto vergelijken met oudere foto's, die op eerdere identiteitskaarten stonden. Computers kunnen aan de hand van bijvoorbeeld de afstand tussen de ogen of de stand van jukbeenderen berekenen of het wel om dezelfde persoon gaat. Daarmee wil minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) voorkomen dat iemand het identiteitsbewijs van iemand anders in handen krijgt.

Nu moeten ambtenaren die vergelijking nog op het zicht doen. Het systeem met gezichtsherkenning wordt wellicht begin 2019 toegepast, bij de invoering van de biometrische identiteitskaarten.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Taner Ikiz

  In Turkije moet je een handafdruk en vingerafdrukken geven... Gedaan met vervalsing en oplichting...

 • Wilfried Ankaer

  Wanneer gaan ze foto's nemen op het gemeentehuis? Is van 10-9 te simpel en te goedkoop voor de mensen.

 • Lut Van Caekenberghe

  En nu nog alle vingerafdrukken erbij zetten zoals bij het paspoort. Gedaan met criminelen en sluikstorters ...

 • Jean Paul Peelis

  Welk van hun gezichten gaan politici er op zetten? Misschien krijgen zij meer dan 1 identiteitskaart of eentje met een hologram.

 • Jan Huysmans

  Gevolgen van de multicul... zulke maatschappij kost ons heel veel geld. De kosten van de asielcrisis lopen op tot 1,3 miljard en jaarlijks betaalden we in 2009 meer dan 7 miljard euro aan de multicul (JM Dedecker). Dedecker kennende zal dat wel overdreven zijn, maar zelfs als het de helft is.... Nu weten we ineens waarom we tot 67 moeten werken.