Scoutsleiders mogen weer liften (voor leden blijft het verboden)

Scouts en Gidsen Vlaanderen hanteerde lange tijd een streng liftverbod, maar dat is nu dus versoepeld.
iStock Scouts en Gidsen Vlaanderen hanteerde lange tijd een streng liftverbod, maar dat is nu dus versoepeld.

Liften naar de kampplaats of tijdens een activiteit, het is lange tijd helemaal verboden geweest voor wie in de scouts zit. Daar komt nu verandering in: Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft het liftverbod versoepeld "omdat liften avontuurlijk is en goedkoop". Leiding mag voortaan de duim omhoog steken en een auto instappen, voor leden blijft het verboden - zelfs voor wie al wat ouder is en zich verkenner, gids of JIN mag noemen. Voor ze de beslissing nam, heeft de scouts lange tijd met verkeersexperts en juristen gesproken, zo klinkt het. Wil de leiding liften, dan moet ze wel ouder zijn dan 18 en altijd vergezeld zijn van een compagnon.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willem Sliggers

    Scouting in Belgie is in verval ! Men heeft zich zogezegd aangepast aan de tijd. Ben zelf scout geweest en we waren fier op ons uniform. Nu lijken het wel een bende voddepoppen die over straat wandelen. Disipline en creativiteit in de natuur stonden voorop. Kijk nu wat er met scouting gebeurd is !

  • guido vermeyen

    heb heel de Ardennen doorkruist met compagnon al liftend met pak en zak, nog nooit zoveel lol gehad.

  • Haverbeke Vincent

    Toen ik jong was, heb ik gelift naar Griekenland in 1963. Het was mijn meest verrijkend tripje ooit qua kennismakend met de kultuur van het land, en hun mensen. Ik was toen 17. Heden zijn de mensen wantrouwig, op het randje van paranoia, evengoed de chauffeurs als de lifters. Een triestige evolutie, door een massa die gebrainwashed wordt door haar tabloids.