Sciensano schenkt met nieuwe grafieken meer aandacht aan provincies

Steven Van Gucht is viroloog bij Sciensano.
BELGA Steven Van Gucht is viroloog bij Sciensano.
Sciensano zal vanaf morgen nieuwe punten in het dagelijkse rapport beschikbaar stellen om de actuele situatie van de Covid-19-epidemie beter te kunnen volgen. Dat meldt het gezondheidsinstituut.

Het dagelijks rapport, dat om 11 uur wordt gepubliceerd, zal voortaan een grafisch overzicht van de trends geven. "Deze grafieken zullen de al beschikbare grafieken (aantal nieuwe gevallen, nieuwe ziekenhuisopnames, nieuwe patiënten op intensieve zorgen en sterfgevallen; nvdr) aanvullen", luidt het. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Verder komt er een opsplitsing per provincie van het aantal gevallen. De positiviteitsratio (het percentage positieve testen van alle uitgevoerde testen; nvdr) wordt in een grafiek naar leeftijdsgroep gegoten en wordt per provincie in kaart gezet. Tot slot komt er een kaart van het aantal uitgevoerde tests per provincie per 100.000 inwoners en een grafiek van de ziekenhuisopnames per regio.

De gegevens starten vanaf 22 juni, het moment waarop het aantal diagnoses in België zich op het laagste niveau bevond. Een beschrijving van de epidemie sinds begin maart wordt op het einde van het rapport gepresenteerd.

Lees ook: Belgische ingenieurs ontwikkelen slim mondmasker met ingebouwde microfoon en luidspreker (+)
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ludovic De Beuckeleer

  ze kunnen het niet dit is enkel window dressing om de mensenzand in de ogen te strooien.

 • Piet Deroover

  Provincies ? Ze gaan toch niet nog meer provincies platleggen ? Pak ineens alleen de brandhaarden aan, voor Antwerpen was dat delicaat natuurlijk.

 • Eric Raes

  De besmettingen stijgen minder snel, ze kunnen nu weer gaan versoepelen, de gezondheid van de mensen spelen toch geen rol voor de regering en de virologen, doe maar terug alles open, ppff,

 • Steven De Baerdemaeker

  Zeer goed!