Schoten gelost bij ramkraak in Gent, verdachte die in het water belandde overleden

Een man reed afgelopen nacht met zijn auto tegen een winkel waarna een schot gelost werd.
Jürgen Eeckhout Een man reed afgelopen nacht met zijn auto tegen een winkel waarna een schot gelost werd.
In de winkelstraat Langemunt in Gent heeft de politie afgelopen nacht het vuur geopend bij een ramkraak. Een inbreker sprong daarop in het water van de Leie en werd er door de brandweer uitgehaald. Na een poging tot reanimatie werd de man naar het ziekenhuis afgevoerd, maar er kon geen hulp meer baten. Dat werd vernomen uit goede bron en wordt bevestigd door de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De doodsoorzaak en de omstandigheden van het overlijden worden nog onderzocht.


In de bekende winkelstraat vond omstreeks 3.30 uur een ramkraak plaats. Een of meerdere inbrekers reden de gevel van een juwelier aan flarden. De politie was snel ter plaatse en loste een vijftal waarschuwingsschoten. Het is niet duidelijk of iemand geraakt werd of niet.

Een inbreker vluchtte weg via de Hoefslagstraat en sprong daar in het water. De politieagenten bleven ter plaatse en verwittigden de brandweer. Die haalden de man vijf à tien minuten later uit de Leie. Er volgde een poging tot reanimatie en de man werd afgevoerd naar het AZ Sint-Lucas in Gent. Hij is intussen overleden.

Onderzoek

Momenteel is de winkelstraat Langemunt afgesloten en het lab van de federale politie is ter plaatse voor een sporenonderzoek.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de politie geven voorlopig geen details. "Er is een ramkraak gepleegd met een auto op een juwelier", zegt de Gentse parketwoordvoerster Caroline Jonckers. "De politie was zeer snel ter plaatse. Er werden door de politie enkele waarschuwingsschoten gelost. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van deze feiten is volop aan de gang. Het afstappingsteam, het parket en de onderzoeksrechter kwamen ter plaatse. In het belang van het onderzoek kan er op dit moment niet meer informatie verstrekt worden."

Het parket bevestigt het overlijden van de man die in het water belandde, maar geeft ook daarover geen details. "De reden waarom de verdachte in het water belandde en de doodsoorzaak worden onderzocht", zegt Jonckers. Er is een wetsdokter aangesteld voor verder onderzoek. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

De wagen waarmee de ramkraak gepleegd werd, is weggetakeld. Er is nog geen duidelijkheid over het aantal daders en of er juwelen of horloges werden buitgemaakt. Het parket geeft mogelijk deze namiddag meer info.

Jurgen Eeckhout