Schot dat twee kinderen verwondde in provincie Luik per ongeluk afgevuurd door vader

Het schietincident gebeurde in een appartement boven een buurtsuper aan de Place du Sablon. De winkel wordt momenteel gerenoveerd.
Google Streetview Het schietincident gebeurde in een appartement boven een buurtsuper aan de Place du Sablon. De winkel wordt momenteel gerenoveerd.
Het schot dat in de nacht van vrijdag op zaterdag twee kinderen verwondde in Dison, in de provincie Luik, is per ongeluk afgevuurd door de vader. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van het onderzoek, zo zegt procureur Gilles de Villers Grand Champs.

“”Het lijkt erop dat er drie kinderen aan het spelen waren in een appartement in Dison. Ze vonden er een wapen, waarmee ze zijn beginnen te spelen”, aldus de procureur. “Een eerste schot werd per ongeluk afgevuurd, zonder dat er gewonden vielen. De vader van de familie is tussengekomen, greep het wapen en heeft het gemanipuleerd. Een enkel schot, dat per ongeluk werd afgevuurd, heeft twee kinderen verwond die achter elkaar stonden.”

Een van de twee kinderen raakte zwaargewond. De toestand van het kind is ondertussen verbeterd en het verkeert niet langer in levensgevaar.

De vader zit nog altijd in de cel en verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding wegens illegaal wapenbezit en onopzettelijke verwondingen. De oom van de kinderen, die eveneens werd opgepakt, is weer vrijgelaten. “De man was niet aanwezig in het appartement op het moment van de feiten. Hij kwam pas later tussenbeide om hulp te bieden”, zegt Gilles de Villers Grand Champs.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.