Schoonmaakbedrijf stuurt 7.000 poetsvrouwen gratis naar psycholoog

Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.
Poetsvrouwen staan onder zo'n zware emotionele druk dat Het Poetsbureau zijn 7.000 werknemers binnenkort gratis naar de psycholoog zal laten gaan. Een primeur in de sector. Zo hoopt de CEO van het bedrijf natuurlijk ook het ziekteverzuim naar beneden te halen.

Dienstencheque-werknemers hebben zo'n harde job dat het ziekteverzuim er bijzonder hoog is: 12% tegenover 5,1% in andere sectoren in 2014 (de meest recente cijfers). "Het absenteïsme ligt het hoogst in de schoonmaaksector", zegt ook Jo Mellemans, CEO van Het Poetsbureau. "De meeste werknemers zijn vrouwen die vaak in een erg complexe thuissituatie zitten, bijvoorbeeld na een echtscheiding. Naast hun job moeten ze ook nog het huishouden runnen. Ze komen uit de iets lagere klasse van de maatschappij en hebben het financieel moeilijk. Werk als poetsvrouw vinden ze makkelijk, want dat is een knelpuntberoep."

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Serge Aernoudt

  Amai, moet een goede werkgever zijn.

 • Richard Tolenaars

  Beter sommige klanten naar een psycholoog sturen, die willen dat je hun hele huis schoonmaakt in 4 uur tijd, inclusief vuil ondergoed, smerige toiletten, hondenpoep etc.

 • Francis Smet

  Hoe een burn-out vermijden, iedereen moet terug wat minder perfectionistisch worden, en genieten van de kleine dingen. Tevens moeten we stoppen om mensen in kadertjes te plaatsen van zwaar of geen zwaar beroep, mentale druk of geen mentale druk. Wat voor de ene persoon zwaar is kan voor de andere goed zijn. Elke mens is vesrschillend in doen en denken !

 • joanna van den bergh

  ik heb jaren in de poetshulp gewerkt ,tot mijn 60jaar,had 9 gezinnen per week waar ik poetste,had ook nog kleinkinderen die graag naar oma kwamen ,heb nooit een psychloog nodig gehad!!! misschien ben ik nog van de oude stempel??????

 • Seppe Smits

  Ik sta versteld van de vele negatieve reacties op dit initiatief... Dit lijkt me een prachtige zaak, waarbij het bedrijf kijkt naar het welzijn van de werknemer, en als gevolg daarvan minder ziekteverzuim en dus een lagere personeelskost heeft. Uiteraard zijn de psychologen gebonden aan hun beroepsethiek zoals geheimhouding etc. Waarom dit zo negatief bekijken??