Schoolpersoneel legt werk neer na terugkeer directeur: "Hij voerde een beleid van roepen, schelden en bedreigen"

rv / Bacelle
Alle achttien personeelsleden van het volwassenenonderwijs Cervo Go in De Panne hebben zich gisterenmorgen ziek gemeld omdat hun vroegere directeur Thiéry Tachel terug in de school verscheen. En daar gaan de administratieve medewerkers van de school niet mee akkoord. 

Een administratief personeelslid getuigt anoniem. "Van 2010 tot 2014 was hij directeur van Cervo Go Westhoek. Hij kreeg die functie omdat hij de toenmalige directeur via de Raad van State heeft kunnen opzijschuiven omdat die niet over de juiste akte beschikte. De eerste maanden verliepen goed maar al snel kwam zijn dominante karakter naar boven. Hij begon mensen zo erg te pesten dat sommigen in ziekteverlof moesten. De vriendjespolitiek was duidelijk voelbaar. Hij besliste vaak wie aan de slag kon bij Cervo Go. Hij voerde een beleid van roepen, tieren, schelden en bedreigen", klinkt het onder meer.

"Hij genoot de volle steun van de toenmalige algemeen directeur dus daar konden we niet terecht met onze klachten. Ook via de arbeidsgeneesheer lukte het niet, want de eerste stap is overleg met de directie en dat was niet mogelijk. We werden met de grond gelijk gemaakt. Daarna was hij nog twee jaar algemeen directeur van de scholengroep Westhoek. Uiteindelijk volgde hij de liefde naar Limburg. In Hasselt werd hij direct aangesteld als algemeen directeur van de scholengroep Midden-Limburg. Een proefperiode was blijkbaar niet nodig. Een vaste benoeming kreeg hij daar niet en uiteindelijk werd de samenwerking stopgezet."

Plots stond hij daar maandag. De emoties laaiden hoog op. Sommigen vertrokken helemaal overstuur.

"De geruchten deden de ronde dat hij zou terugkeren naar De Panne maar een officiële mededeling kwam er niet. En dan stond hij stond maandag plots samen met de algemeen directeur van de scholengroep en de voorzitter van de raad van bestuur in De Panne. De emoties bij veel personeelsleden laaiden hoog op. Sommigen vertrokken helemaal overstuur. Dinsdagmorgen beslisten we unaniem om onder die directeur niet te werken. Ook de collega’s in het secretariaat in Ieper zijn solidair. In de andere veertien vestigingen van Cervo Go in de Westhoek is er geen secretaris. Cursisten kunnen zich online wel blijven inschrijven want zij blijven onze voornaamste zorg. De school is onze broodwinning dus doen we er alles aan om het nieuwe schooljaar te kunnen laten starten, maar niet onder het directeurschap van Tachel. Voorlopig blijven we collectief ziek. De vakbonden overleggen over verdere acties. Hopelijk hoeft het zover niet te komen", aldus het personeelslid.

Vastbenoemd

“Hij had zijn eigen stijl, lanceerde grote en soms goeie ideeën maar of die allemaal realistisch waren blijft de vraag. Ik wist niet dat het ongenoegen bij het personeel in De Panne zo diep zat”, reageert huidig algemeen directeur van scholengroep Westhoek Véronique De Merlier. "Ik roep het algemeen bestuur zo snel mogelijk samen. Door zijn vastbenoemde statuut is een oplossing niet zo gemakkelijk. De start van het schooljaar op 10 september in Cervo Go komt echter niet in het gedrang.” 
86 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter Stassen

  Eerst wordt m in Gent buitengewerkt omdat m met zijn personeel t bed in dook. Hij gaat naar het meest creatieve schoolbestuur in Hasselt, scholengroep 16 en daar doet hij hetzelfde. Weer buitengesmeten. En dan teruggaan? Komaan zeg. Ontslaan aub

 • Floris Janssens

  bekwame personeelsleden worden opzijgezet voor deze mafkees ,nogmaals het allerbelangrijkste item in een school is de werksfeer zolang dit niet in orde is kan je school nooit optimaal renderen ....

 • jan verstrepen

  Als ieder personeelslid hem negeert staat hij nergens.

 • hugo van de velde

  Ik zou wel blijven werken maar zou die gast totaal negeren en bij het eerste feit onmiddellijk hogerop gaan !

 • Jos Schepens

  Als je vastbenoemd bent mag je je dus alles permitteren???? Wat een voorhistorische toestanden zeg!!