Ga naar de mobiele website
^ Top

Schooldirecteurs in de problemen: 755 leerkrachten te kort na vakantie

Thinkstock
Scholen zijn volop op zoek naar leerkrachten, zodat de lessen maandag na de kerstvakantie opnieuw kunnen starten. Op dit moment zijn er nog 755 leerkrachten te weinig. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS kon inkijken.

Heel wat directeurs kampen met hetzelfde probleem: een leerkracht vinden om maandag de gaten in te vullen. Er zijn op de website van de VDAB 755 vacatures voor leerkrachten: 455 in het secundair onderwijs, 270 in het basis- en kleuteronderwijs en 30 in het buitengewoon secundair onderwijs. Na de kerstvakantie vallen leerkrachten vaak uit door ziekte of ze gaan op zwangerschapsverlof. In sommige scholen wordt nu zelfs een beroep gedaan op gepensioneerde leerkrachten, aldus VTM.

Het lerarentekort na de kerstvakantie is een terugkerend probleem. Vorig jaar in januari waren er zelfs meer dan 900 leerkrachten te kort. De scholen hopen dan ook dat de regering het probleem structureel aanpakt.
62 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • diane colman

  Dat was toch allemaal te voorzien... ons klein landje zit bomvol en de scholen moeten worden uitgebreid voor al die vreemdelingen hun hoge aantal kindjes en hun andere cultuur... Sommige leerkrachten hebben schrik om voor de multiculturele klassen te staan en streng op te treden... Zelfs in het kleuteronderwijs kan je beticht worden als vrouw van handtastelijkheden... herinner me 2 gevallen waar islamvrouwen stonden te krijsen aan te poort.

 • Roger Deprez

  Dit komt nu door het systeem dat jaren is toegepast tussen vakbonden en regeringen en nu is de tijd gekomen van de afrekening.

 • jo vandenberghe

  Eén ding is zeker ze lopen niet echt over van werklust of heb ik het mis?

 • ka Van der Linden

  Wil er nog aan toevoegen dat de meeste leraars en leraressen respect verdienen. Je moet het maar doen uw job te doen in een eigenlijk onmogelijke "mix". (voor de goede verstaander)

 • Jan Van Cappel

  al wie hier nu zijn gal uitspuwt over de leerkrachten schaam jullie ! Waarom hebben jullie er dan niet zelf voor gekozen ????? Schrik het niet aan te kunnen , want ja lesgeven is een zware job !

Meld een bug