Schoolbus gaat in vlammen op in Hever, inzittenden komen op tijd weg

De bus ging volledig in de vlammen op.
Sven Ponsaerts De bus ging volledig in de vlammen op.
In de Stationsstraat in Hever (Boortmeerbeek) is vanmorgen een schoolbus volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond, maar de bus is helemaal verloren.

De schoolbus, die leerlingen van het buitengewoon onderwijs van Vrije Basisschool Ten Desselaer uit Lovenjoel (Bierbeek) ging oppikken, was nog maar net aan zijn ronde begonnen toen ze rond 7.30 uur vuur vatte. De chauffeur, één kind en een busbegeleidster konden tijdig uit het voertuig ontkomen. 

In geen tijd stond de bus in lichterlaaie, wat met een enorme rookontwikkeling gepaard ging. De brandweer van de zone Rivierenland kreeg de vlammen snel gedoofd, maar kon niet voorkomen dat de schoolbus reddeloos verloren ging. De juiste oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Vermoedelijk dient de oorzaak van de brand bij een kortsluiting in het dashboard te worden gezocht. Door het incident was er even geen verkeer op de Stationsstraat mogelijk.

De bus ging volledig in de vlammen op.
Sven Ponsaerts De bus ging volledig in de vlammen op.
De busbrand ging met een grote rookontwikkeling gepaard.
Sven Ponsaerts De busbrand ging met een grote rookontwikkeling gepaard.
De rookpluim was tot ver zichtbaar.
Sven Ponsaerts De rookpluim was tot ver zichtbaar.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stephany Verdonck Eijzermans

  Dit is de schoolbus van mij + zoon die erop zat toen het gebeurde dit is zeker geen wrak maar een nieuwe bus met verwarming en gordels dus als je niet weet wat ge zegt kunde beter u mond houden

 • Michael Bigot

  Wat een reacties......elk kind kan zien dat dit een vrij nieuwe bus is en absoluut geen wrak. Maak van klagen en zagen uw beroep aub

 • René Lippeveld

  In de hele lijst staat één terechte reactie en dat is die van Danny. Andere reageerders mogen uiteraard hun eerstvolgend loon doorstorten aan de school, die dan betere bussen kan kopen.

 • Danny Holdensrath

  Zou interessant zijn om te weten welk merk dit is. Ik vermoed Iveco.

 • Erwin Van Roy

  Gustaaf deze bus is anders redelijk nieuw. het probleem licht hem eerder dat ze goedkoop materiaal kopen.