Schoolbus gaat in vlammen op in Hever, inzittenden komen op tijd weg

De bus ging volledig in de vlammen op.
Sven Ponsaerts De bus ging volledig in de vlammen op.
In de Stationsstraat in Hever (Boortmeerbeek) is vanmorgen een schoolbus volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond, maar de bus is helemaal verloren.

De schoolbus, die leerlingen van het buitengewoon onderwijs van Vrije Basisschool Ten Desselaer uit Lovenjoel (Bierbeek) ging oppikken, was nog maar net aan zijn ronde begonnen toen ze rond 7.30 uur vuur vatte. De chauffeur, één kind en een busbegeleidster konden tijdig uit het voertuig ontkomen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In geen tijd stond de bus in lichterlaaie, wat met een enorme rookontwikkeling gepaard ging. De brandweer van de zone Rivierenland kreeg de vlammen snel gedoofd, maar kon niet voorkomen dat de schoolbus reddeloos verloren ging. De juiste oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Vermoedelijk dient de oorzaak van de brand bij een kortsluiting in het dashboard te worden gezocht. Door het incident was er even geen verkeer op de Stationsstraat mogelijk.

De bus ging volledig in de vlammen op.
Sven Ponsaerts De bus ging volledig in de vlammen op.
De busbrand ging met een grote rookontwikkeling gepaard.
Sven Ponsaerts De busbrand ging met een grote rookontwikkeling gepaard.
De rookpluim was tot ver zichtbaar.
Sven Ponsaerts De rookpluim was tot ver zichtbaar.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.