School vraagt 1 euro per dag om boterhammen op te eten

Shutterstock
Basisschool De Vlek in Dendermonde vraagt 1 euro per dag om je kind ‘s middags zijn boterhammen te laten opeten. “Nochtans moet een school het toezicht organiseren voor een hele schooldag”, zegt Jan De Groef die een boze mail stuurde naar het Informatiepunt voor Ouders en Leerlingen in het Basisonderwijs. 

“Een schooldag bestaat niet uit twee halve schooldagen maar uit één hele schooldag. Ik besef dat scholen er alles aan doen om extra inkomsten te genereren maar dit is een brug te ver.”
122 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Zoek eens op hoe groot het overheidsbeslag al is, Jean Vandepitte. Meer dan de helft van ons inkomen

 • Christine Laevers

  In Frankrijk gaan de lln lagere school gratis ontbijt krijgen. In het Technisch Atheneum in Anderlecht jaren geleden werden er broodjes verkocht om 10u. met drie dames en toezicht van de leerkrachten Veel kinderen eten 's morgens niet en niks is lastiger dan les te geven aan kinderen met een lege maag. Dan worden ze vanzelf ambetant. Geld vragen om meegebrachte boterhammen op te eten: de omgekeerde wereld.

 • Jean Vandepitte

  Als iedereen, dus ook een groot deel van de mensen die hier klagen, correct hun belastingen zouden betalen, zou de school dit niet hoeven te doen..... Waarom denk je dat in Nederland er nooit geen problemen zijn ?? Tja, inderdaad, omdat niemand het in zijn hoofd zou halen om 'in het zwart' te werken. Wees eens éérlijk !!

 • DIRK VAN DESSEL

  "Boterhammen taxe" ? Kom er ook nog een aparte "veteringstaxe" omdat kinderen toch in de namiddag hun 's middags opgegeten boterhammen verteren ? Indien zo, zou er ook nog een supplementaire "WC-taxe" kunnen komen ter finaliteit van dat verteringsproces. Laat ons dan die 3 vormen van taxe ineens concentreren tot één enkele "schoolgesjacher taxe" ter vereenvoudiging in één enkele heffing.

 • andre wouters

  Daarom hebben zoveel kinderen een lege brooddoos bij!!!