Schoenmaker blijft niet bij zijn leest: Wouter Torfs roept op tot Vlaams front

Wouter Torfs.
PHOTO_NEWS Wouter Torfs.
"Ik wil de christendemocraten en de liberalen oproepen niet te zwichten voor een tripartite en de verleiding van de macht." In een interview met De Tijd verduidelijkt schoenenverkoper Wouter Torfs zijn tweet waarin hij CD&V en Open Vld heeft opgeroepen om een Vlaams front te vormen met de N-VA.

De tweet die Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs op verkiezingsavond verstuurde, blijft de sociale media beroeren. Op Twitter heeft hij N-VA, CD&V en Open Vld opgeroepen om voet bij stuk te houden tijdens de federale onderhandelingen: er moet een rechtse, sociaaleconomische herstelregering komen. Intussen werd Torfs al meer dan 600 keer gedeeld op Twitter.

Maar is het wel aan hem om een politiek standpunt in te nemen? "Ik heb als burger en als ondernemer een standpunt ingenomen. Als ondernemer wens ik een slagvaardige economische besluitvorming die de loonkostenhandicap aanpakt en meer welvaart creëert. Deze legislatuur duurt vijf jaar. De formatiegesprekken zijn nog meer dan de komende jaren het moment voor verandering."

Waals front
Torfs ziet geen graten in zijn demarche op Twitter, want de topman meent dat ook aan Waalse kant naarstig aan frontvorming gedaan wordt. "Waarom is het dan zo verkeerd om als Nederlandstalige partijen ook een duidelijk front te vormen en zo de keuze van de meerderheid van de Vlamingen te respecteren?"

Intussen heeft Torfs in 'Terzake' ook bijval gekregen van gedelegeerd bestuurder van VOKA, Jo Libeer. "Dat ondernemers zich zo 'outen' toont de hoogdringendheid aan. En het stuurt het beeld bij dat ondernemers alleen bezig zijn met hun aandeelhouderswaarde. Ze zijn ook bezig met wat er maatschappelijk te doen staat", aldus Libeer.