Schilder Pieter Bruegel krijgt eigen bier: “Pier Den Drol”

Het etiket bevat kwinkslagen naar Bruegels werk dat vol "drôlerieën" zat.
rv Het etiket bevat kwinkslagen naar Bruegels werk dat vol "drôlerieën" zat.
De Koninklijke Bibliotheek van België, Brasserie de la Senne en café Het Goudblommeke in Papier lanceren vandaag het nieuwe witbier Pier Den Drol. Het bier is vernoemd naar de bijnaam die Karel Van Mander in 1604 gaf aan Pieter Bruegel en komt niet toevallig in het Bruegeljaar, ter ere van de 450ste verjaardag van het overlijden van de schilder.

Het "Pier Den Drol"-bier is een modern interpretatie van de oude Brabantse bieren uit de 16de eeuw. Het wordt traditioneel gebrouwen en is ongefilterd, niet-gepasteuriseerd, vrij van additieven en enkel met ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het Bruegelbier is zowel in fles als op vat beschikbaar.

"Het is een witbier op basis van tarwe die wordt geteeld in Vlaams-Brabant, op 15 kilometer van de brouwerij, en op smaak wordt gebracht met oude variëteiten van traditionele Belgische hop die aan het bier toetsen van bloemen en kruiden verlenen. Dit zeer verfrissende bier heeft een alcoholpercentage van 5,2 procent", legt Yvan De Baets van Brasserie de la Senne uit. De brouwerij neemt het bier met de bijzondere naam op in haar aanbod van vaste bieren en dus blijft het ook na 2019 te vinden op café.

Bruegel kreeg de bijnaam "Pier den Drol", omdat hij veel spokerijen en drollen (drôlerieën of karikaturale versieringen) maakte. Het etiket bevat humoristische kwinkslagen naar zijn werken. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.