Exclusief voor abonnees

Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove: "Ik ga terugslaan"

Schild & Vriend-oprichter Dries Van Langenhove, vandaag in Opwijk.
Photo News Schild & Vriend-oprichter Dries Van Langenhove, vandaag in Opwijk.
“Ik ben geen racist, antisemiet of seksist. Nooit geweest. Wat de VRT ook probeert te bewijzen met zijn knip- en plakwerk van internetafbeeldingen en manipulaties van zogeheten authentieke chatkanalen”, vertelt Dries Van Langenhove, daags na de spraakmakende Pano-reportage over zijn jongerenbeweging Schild & Vrienden. “Ik ga terugslaan en ik beraad me over juridische stappen tegen de reportagemakers.” De UGent heeft inmiddels de tuchtprocedure  tegen hem, met mogelijke uitzetting opgestart. 

Onbevreesd, in maatpak en met blitse sokken stapt Dries Van Langenhove zijn ouderlijke huis in Opwijk buiten. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar toch is de 25-jarige rechtenstudent sinds gisteravond de meest besproken figuur van Vlaanderen. “Goed mogelijk, maar mag ik bij deze aan alle media vragen om mijn ouders en familie niet lastig te vallen?”, valt hij onmiddellijk met de deur binnen. “Ik heb mijn politieke ideeën, mijn gedachtengoed NIET (verheft zijn stem) van mijn ouders. 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis366 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Slachmuylders

  Dries je hebt onze steun ! KDG hogeschool !

 • Johny Lonneu

  Koen leenknecht goede naam,vooral knecht leleu ? ken ik niet.

 • Johan Vercarre

  Ik walg echt van de meeste reacties hier. Is dit echt mijn eigen volk ? Ik wil dit zelfs niet geloven & anders zeker niet in mijn naam ! Is de mensheid nu echt de weg kwijt ?

 • Marie-José Maelstaf-Pape

  De privacy waar politici altijd de mond vol van hebben telt blijkbaar enkel voor links. Grappige afbeeldingen waarvan vele al jaren de ronde doen in een besloten groep delen is nu voldoende om uit de maatschappij te worden uitgesloten, maar criminelen en illegalen moeten kans na kans krijgen.

 • cedric van nyevelt

  die is wel knettergek , ' t lukte hitler hem omdat er in die tijd gene online media was die alles screende en de verdedigers van de mensheid ervover informeerden , en er de ervaring nog niet was van waartoe zoiets kon leiden , maar nu smeert hij zich zn eigen levenslang aan ,zal hij wel een paar volgers hebben die zelfde radicale ideen nastreven maar de helft van een bevolking die statistisch altijd links of gematigd is zal hij op zijn kap krijgen