Schild & Vrienden heeft er op één dag duizenden volgers bij op Facebook

Het aantal volgers van de Facebookpagina ging vandaag steil omhoog.
RV Facebook Het aantal volgers van de Facebookpagina ging vandaag steil omhoog.
De spraakmakende 'Pano'-reportage over Schild & Vrienden legt de Vlaams-conservatieve jongerenbeweging geen windeieren. Op sociale media bedoelen we dan: op één dag heeft hun pagina er op Facebook duizenden volgers bij.

Gisteren telde de officiële Facebookpagina van Schild & Vrienden nog 14.000 volgers, maar bijna 24 uur na de uitzending van de spraakmakende Pano-reportage stond de teller al op meer dan 17.500.

Het filmpje dat frontman Dries Van Langenhove (25) gisteravond net voor de uitzending verspreidde op de pagina, werd meer dan 270.000 keer bekeken. "Kijk gerust naar de uitzending en zie hoe de openbare omroep een positief verhaal zo bewerkt en verknipt tot iets negatiefs", zo stelde het boegbeeld.

Ook op Instagram is Schild & Vrienden actief. De beweging omschrijft er zichzelf als 'Flemish youth working for a better future' en telt er meer dan 4.700 volgers. Op Twitter zijn er dat meer dan 3.500. De persoonlijke Facebookpagina van Dries Van Langenhove heeft ook nog eens meer dan 2.400 volgers. Op Twitter heeft hij er bijna 5.000.

Afgesloten groep

In de Pano-reportage ging het onder meer ook over de afgesloten Facebookgroep van Schild & Vrienden. Daar en in een later opgerichte chatbox deelden de leden een pak racistische en mensonterende fotomontages. 
67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guy raeymakers

  Vreemd dat zulk een facistishe bende zoveel positieve reacties krijgt hier in belgie. Ik denk dat er velen hun geschiedenis niet goed kennen tot wat zoiets lijdt. En ik ben heus geen linkse stemmer hoor

 • jan dupont

  En ondertussen blijft de VRT verder doen het kon deze avond weer niet op in de afspraak en terzake. Soms vraag ik mij ik af of linkser nog meer kan dan op de VRT

 • eric maier

  beste reclame dat ze konden wensen. Als men hem uitsluit op de unief, zullen er nog veel meer bijkomen. De politiek begrijpt niet, en ook diverse media niet, dat de mensen het kotsbeu zijn dat er altijd 1 partij bevoordeeld word op de kap van de brave burger die netjes afdraagt. Zolang de politiek blind blijft zal dit blijven groeien.

 • Kevin van Goethem

  mooie reclame. VRT maakt slechte reclame. Maar ook dat is reclame.

 • Jacky Denayer

  Nep accounts