Schietpartij Namen: bestuurder wagen geeft zichzelf aan

De bestuurder van de wagen die gisteren betrokken was bij een schietpartij aan de sporthal van Saint-Servais, heeft zich gisterennamiddag nog aangegeven bij de politie van Marche-en-Famenne. Dat heeft het parket van Namen vandaag gezegd tijdens een persconferentie. Bij het incident raakten een politieagent en de passagier van de wagen gewond.
 
De feiten begonnen met een achtervolging in de straten van Saint-Servais. Toen een voertuig bestuurd door een oudere man door het rode licht reed, zette een politiecombi de achtervolging in. Toen de agenten zich opmaakten om het voertuig en de twee inzittenden te controleren, werd een van de twee, een twintiger, onmiddellijk agressief tegen de politieman die hem benaderde. Hij haalde een steekwapen boven en verwondde de agent aan de halsslagader. Een tweede agent poogde daarop te onderhandelen met de man, die weigerde te kalmeren. Daarop schoot de agent de passagier in de benen. De bestuurder van de wagen, een zeventiger, vluchtte weg.
 
De agent die getroffen werd met een mes, raakte lichtgewond. De agressieve passagier is zwaargewond. Onderzoek moet uitwijzen of de politieagent die op de passagier heeft gevuurd, in staat van wettelijke zelfverdediging verkeerde. Het parket wil zo snel mogelijk een reconstructie van de feiten houden. (belga/ypu)