Schietpartij Marollen: verdachten vrijgelaten

photo_news
In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld, is er in verband met de schietpartij in de Brusselse Marollen, zondagavond, niemand onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. De twee verdachten die zondagavond gearresteerd werden, zijn vrijgelaten. Volgens verschillende kranten zou de politie nog op zoek zijn naar de schutter, een man die het voorwerp zou uitmaken van een Europees aanhoudingsbevel, maar dat kon het parket nog niet bevestigen. "Er is een gerechtelijk onderzoek geopend voor poging doodslag en dat onderzoekt loopt", aldus nog het parket.

De schietpartij vond zondagavond kort voor middernacht plaats in de Menslievendheidstraat. Een groep jongeren bevond zich daar op straat toen een tweede groep hen benaderde. Het kwam tot een discussie en een vechtpartij tussen beiden en één van de leden van de tweede groep stapte een huis binnen, kwam naar buiten met een geweer en opende het vuur op de eerste groep. De schutter en de andere leden van de tweede groep stapten in een wagen en vluchtten in de richting van de Blaesstraat.

De schoten maakten twee slachtoffers. Een 24-jarige man, S. E.-B., kreeg kogels in de arm en de rechterbil en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, terwijl een tweede 19-jarige man, A. E.-B., lichtgewond raakte.

De Brusselse politie kon kort na de feiten al twee verdachten oppakken, F.M. en L.C., beiden 19 jaar oud. Een huiszoeking in het huis waar één van beiden buitengekomen was, leverde ook een hoeveelheid verdovende middelen op, alsook materiaal om drugs te verkopen.

Beide verdachten werden na verhoor vrijgelaten.