Schietpartij in Herne: bewoner opende zelf het vuur na discussie over "geld- of vrouwenkwestie"

Mozkito
Bij de schietpartij in een woning in Herne vrijdagnacht heeft de bewoner zelf het vuur geopend op de vijf mannen die naar zijn huis waren gekomen. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. De twee zwaargewonden zijn inmiddels buiten levensgevaar. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

De schietpartij vond omstreeks 1.45 uur plaats in een woning in de Manhovestraat in Herne in Vlaams-Brabant. Het was er tot een confrontatie gekomen tussen de bewoner en vijf bezoekers, van wie aanvankelijk werd gedacht dat het om overvallers ging. Twee personen liepen zware verwondingen op.

Op grond van de verklaringen van alle betrokken partijen en de eerste conclusies van de deskundigen wordt de 29-jarige bewoner voorlopig als enige verdachte beschouwd. De man was aanvankelijk als slachtoffer voorgesteld. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket en zal zondag voor de onderzoeksrechter worden geleid wegens poging tot doodslag.

De vijf andere mannen, tussen 21 en 29 jaar oud en afkomstig uit Edingen en Lessines, zouden op vraag van de verdachte naar Herne zijn gekomen. Dat gebeurde in het kader van een discussie tussen de verdachte en een van de bezoekers over een geld- of vrouwenkwestie. Toen de vijf mannen ter plaatse kwamen, werden twee van hen onmiddellijk neergeschoten door de verdachte.

Een 29-jarige man uit Edingen werd viermaal geraakt, onder meer in de buik en het linkerbeen. Een 22-jarige man, eveneens uit Edingen, werd eenmaal getroffen in de buik. Beide slachtoffers zijn buiten levensgevaar en worden verzorgd in het ziekenhuis. 

Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Forier

  Héél raar verhaaltje....

 • hugo van de velde

  Het zal wel over drugs gegaan zijn. Denk ik

 • patrick morel

  De wapenwet kwam er om de brave burger die zijn gezin wil beschermen te straffen. Gangsters en ander gespuis hebben wel wapens. Je mag zelfs geen pepperspray hebben om je te beschermen, dit is een apenland.

 • marc van cauwenberge

  Jozef de wapenwet werkt alleen voor sportschutters . De illegale wapen handel wordt nooit , nooit aangepakt en daar wringt het schoentje , Neen direct bonk op de wapenwet en de schutters , erg . Fout van justici ze kunnen het niet aanpakken er hangt teveel geld aan vast .

 • Bruno Draulans

  Als je wil, kom je altijd aan een wapen. Misschien had die man zelfs een vergunning. Staat hier niet vermeld.