Schietpartij Dalhem: vier personen aangehouden

De vier verdachten, onder wie twee militairen, van de homejacking met schietpartij in Dalhem zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Luik. Bij de schietpartij na een achtervolging raakte een agent gewond.

De twee militairen werden donderdag gearresteerd in hun kazerne in Marche-en-Famenne. Vandaag werden ze onder aanhoudingsmandaat geplaatst door onderzoeksrechter Dominique Lizin.

Het gaat om Marc M. (21) uit Doornik en Charles-Henri L. (24) uit Oreye. Ze worden aangehouden voor diefstal en poging tot moord, als dader of mededader. De twee bekenden zowel de homejacking in Saint-André als de schoten op de politieagent.
 
Militairen
Mark M., die de schoten afvuurde, verklaarde dat hij niet schoot om te doden, maar om de politie bang te maken en de achtervolging te stoppen. Het gebruikte voertuig behoorde toe aan Charles-Henri L., maar droeg een gestolen nummerplaat.
 
Twee andere verdachten waren woensdag al onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor medeplichtigheid. Het gaat om Alain D. (20) uit Oupeye, en Guy M. (28) uit Blegny. Die laatste kende de familie van het slachtoffer van de homejacking en gaf de overvaller inlichtingen via tussenpersoon Alain D., een ex-militair die uit het leger werd ontslagen. De vier werden opgesloten in de gevangenis van Lantin. (belga/dea)