Schepen Muls trekt met eigen lijst naar kiezer in Lubbeek

In Lubbeek trekt onderwijsschepen Gilbert Muls met de eigen lijst 'Lubbeek Leeft' naar de kiezer. Muls roept ook op om "te stoppen met anti-politiek in gemeente en terug te keren naar de basisopdracht van gemeentebesturen, met name besturen". Muls werd in 2006 verkozen op een Open Vld-lijst maar stapte vorig jaar samen met enkele andere liberale raadsleden uit de partij.

De politieke toestand in Lubbeek was de afgelopen jaren vrij chaotisch. In 2006 vormden Open Vld en sp.a in Lubbeek een meerderheid. Die ging teloor toen Open VLD-schepen Hilke Verheyden begin 2009 naar LDD overstapte.
 
De begroting voor 2010 raakte hierdoor pas na maanden gebakkelei gestemd en nadat Vlaams minister Geert Bourgeois gedreigd had met een regeringscommissaris. De problemen leken van de baan toen even later Groen! tot de meerderheid toetrad, maar medio 2010 kondigden 4 Open Vld-raadsleden, waaronder enkele schepenen, echter aan als onafhankelijke te zullen zetelen. Hierdoor moet er in de praktijk voor elk dossier opnieuw gezocht worden naar een meerderheid.