Scheepvaartpolitie onderschept 27 transmigranten in Antwerpse haven

De haven van Antwerpen.
BELGA De haven van Antwerpen.

De scheepvaartpolitie heeft deze ochtend in het Antwerpse havengebied veertien transmigranten aangetroffen in een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het gaat om Eritreeërs. De transmigranten zijn overgeleverd aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Ook gisteravond al werden in dezelfde omgeving dertien transmigranten aangetroffen, laat de politie nog weten. Meer details over de omstandigheden ontbreken vooralsnog. Deze week raakte bekend dat de politie kreunt onder de werklast door de vele opgepakte transmigranten, vooral dan de West-Vlaamse politie die steeds vaker vluchtelingen aantreft op haar snelwegparkings. Nadat ze zijn opgepakt, volgt nog een lange, tijdrovende administratieve procedure waardoor de agenten al die tijd niet ingezet kunnen worden voor andere ­taken. Privébewakers blijven daarom nog even actief op de snelwegparkings in ons land.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  Het is toch bijna onmogelijk dat er in Antwerpen één iemand is met gezond verstand die op Groen kan stemmen.

 • Frans Peeters

  Geef die sukkelaars aan V Besien, Almaci, roeper Calvo en W De Vriendt want die werken toch steeds Francken tegen en ze zijn pro illegalen en anti Belgen.

 • Frank Van den Bulck

  En het zal nog erger worden. Wat zou je willen, met al die onbekwame zakkenvullers in de regering !

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Direct eten en woonst geven schop een belg uit zijn huis als er geen plaats is dat is wat de politiek ons hier aandoet

 • Maserty Asaert

  Ze kunnen er ginder nog een paar bijmaken,hier in Europa zijn ze altijd welkom volgens sommige!!