Schaarbeekse schepen trekt kandidatuur in na beschuldigingen van fraude

De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt.
BELGA De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt.
De Schaarbeekse schepen Sait Köse heeft bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt uit de lijst van burgemeester Bernard Clerfayt voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Volgens de krant La Capitale wordt Köse sinds mei beschuldigd van valsmunterij, verduistering, faillissementsfraude en obstructie. De misdrijven zouden niet gelinkt zijn aan zijn politiek mandaat. "De feiten zijn persoonlijk", zegt de schepen in een korte reactie. 

"Om in alle vrijheid en rust mijn verdediging voor te bereiden, om de Lijst van de Burgemeester, noch de burgemeester zelf, in deze verkiezingsperiode niet in moeilijkheden te brengen, heb ik besloten mij terug te trekken", benadrukte de schepen zondagochtend.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Défi is het voormalige FDF. Een rechtse nationalistische partij die opkwam voor meer rechten voor de Franstaligen in Brussel en Vlaanderen. Tijdelijk opgegaan in het MR en daarna weer afgesplitst als Défi. Een soort Brusselse Franstalige variant van een rechts nationalistische partij als de N-VA in Vlaanderen.

 • danny meulders

  dat moet vast een vergissing zijn , ik dacht dat politici integer waren

 • vanaeken jokke

  Een Defi schandaal wie zou dat nu gedacht hebben manman.

 • Walter Vermander

  een echte liberaal !

 • EDWIN PEETERS

  Allee dat vind ik spijtig een dief meer had toch nog wel gekund in ons politiek landschap.