Satirische websites smullen van Schild & Vrienden

rv
De Pano-reportage over de rechtsradicale actiegroep 'Schild & Vrienden' inspireert - niet verwonderlijk - menig satirische website. 

Nagenoeg allemaal wijden ze er een artikel aan. 'Schokkend: deze neonazi’s blijken racistisch' kopt De Raaskalderij

Het Beleg van Antwerpen gooit het  over een andere boeg en hekelt "de infiltratie in een Vlaamse hobbyclub door een meedogenloos kritische journalist".

The Vremde Mirror legt oprichter Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove de woorden in de mond "dat ons fascisme in een slecht daglicht wordt gesteld, terwijl ik, pardon wij een positieve fascistische beweging zijn." 

De Klaptand, satirisch nieuws uit Dendermonde, meldt ten slotte dat Jong N-VA op haar komend eetfestijn een nieuwe snack lanceert: de ‘wir haben es nicht gepaardenwürst’.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Ik hou van satirische humor van alle kanten, maar de memen die ik gezien heb en die al langer bestonden zijn geen humor: het is ontmenselijking. Lachen met een ondervoed kind ? Omdat het gekleurd is ? Lachen met concentratiekampenslachtoffers o.a. mijn grootvader die niet eens Jood was ? Wie zo'n dingen maakt, die zijn pas levensgevaarlijk voor u en voor mij.

 • Nando Garcia Fernandez

  @Lore Kluwer zo zal het inderdaad wel zijn,stem no 1 wij beloven... ,stem no2 wij beloven..., stem no 100 en je wordt nog altijd bedonderd

 • Peeters Freddy

  Met wat houd men zich toch bezig, precies een vlindertuin waar de pers en media natuurlijk in vliegt omdat ze anders niet weten wat te doen.

 • Anne Onsia

  @Ronny Biesen, schild en vriend heeft ons toen serieus in de miserie gestort. 1 nacht euforie en daarna jaren van harde onderdrukking en repressaille. Misschien moet je onze propaganda-geschiedenis met een korreltje zout nemen.

 • niko de groot

  aan het humorgehalte van die tweets zie je dat linkse zogenoemde politieke correctheid elke zin voor humor vernietigd .