Sans-papiers bezetten Brusselse Begijnhofkerk vanaf 17 maart

De mensen zonder papieren die gisteren onverwacht de Begijnhofkerk in Brussel binnen zijn gegaan met de bedoeling deze te bezetten, starten vanaf 17 maart met de bezetting van de kerk. Dat zijn de sans-papiers overeengekomen met de parochiepriesters en een afgevaardigde van het Brussels stadsbestuur. Doel is de kerk een maand lang te bezetten. Dat werd vandaag vernomen bij de priester van de Begijnhofkerk.

Praktische organisatie
"Volgend weekend komen we met het CSPL (Comité des Sans-Papier en Lutte/Comité van Mensen zonder Papieren in Strijd) en de UDEP (Unie van Mensen zonder Papieren) samen om de praktische organisatie te regelen. Maandag begint de effectieve actie", zegt Daniel Alliët, de Nederlandstalige parochiepriester van de Begijnhofkerk.

Beloftes regeringsonderhandelaars
Op 10 april zal, afhankelijk van de beloftes van de regeringsonderhandelaars, de bezetting van de Begijnhofkerk geëvalueerd en mogelijk verlengd worden.

Donderdag en vrijdag 13 en 14 maart komt er wel al een tweedaagse bezetting van de Kerk van Kuregem in Anderlecht. Die actie wordt georganiseerd door de UDEP. (belga/ka)