Samen vertrokken, maar zij keerde nooit terug

Slachtoffer Sofie D'Hondt.
Koen Moreau Slachtoffer Sofie D'Hondt.
De 38-jarige huisvrouw die gisterochtend in Aalst vermoord werd teruggevonden, werd zondag voor het laatst gezien. Moeder Sofie D'Hondt vertrok toen samen met haar man naar de stoet, maar keerde nooit terug. Haar echtgenoot werd gisteravond uren ondervraagd.

De laatste carnavalsdag in Aalst is gisterochtend met een drama begonnen. Terwijl honderden carnavalisten zich nog aan het uitleven waren, werd op amper 250 meter van één van de grootste pleinen in de Oost-Vlaamse stad het lichaam van een vrouw ontdekt. Twee carnavalisten deden rond 8.30 uur de gruwelijke ontdekking op een donkere plek naast een verlaten garage in de De Vilanderstraat, vlak bij de Houtmarkt. Zonder het goed en wel te beseffen, had het koppeltje dat zich even had afgezonderd van de feestvreugde wellicht hetzelfde traject afgelegd als het slachtoffer en haar moordenaar(s).

Dat het om een verdacht overlijden ging, werd al snel duidelijk. Het parket van Dendermonde bevestigde dat de vrouw "op gewelddadige wijze" om het leven werd gebracht. Het slachtoffer zou zijn gewurgd. Het labo, de onderzoeksrechter en de wetsgeneesheer kwamen ter plaatse om de moord te onderzoeken, maar het parket hulde zich de hele dag in stilzwijgen. Ook over het tijdstip wanneer de vrouw om het leven zou zijn gebracht, loste het gerecht niets.

Niks voor haar
Pas 's avonds werd bekend dat het slachtoffer een vrouw uit de Aalsterse buurgemeente Erpe-Mere is: de 38-jarige Sofie D'Hondt, huisvrouw en moeder van een dochter van acht. Ze werd het laatst gezien toen ze zondag met haar man Fabrice A. naar de carnavalstoet in Aalst vertrok. Hij was volledig verkleed, zij niet.

Over de rol van de echtgenoot, die haar voor zover bekend als laatste zag en naliet de verdwijning te signaleren, was gisteravond nog veel onduidelijkheid. Pas gisterochtend sloeg hij alarm bij familie. Hij belde zijn schoonvader, die de verdwijning van Sofie officieel signaleerde. "Fabrice vertelde me dat Sofie al dagenlang van huis was. Hij moest haar nog als vermist opgeven, klonk het. Omdat zo lang wegblijven niets voor Sofie was, heb ik metéén aangifte gedaan bij de politie", vertelt vader D'Hondt. Of op dat moment het lichaam van de vrouw al gevonden en geïdentificeerd was, is onduidelijk.

Bewakingscamera's
De echtgenoot werd gisteravond laat urenlang ondervraagd door de politie. Speurders doorzochten ook grondig de woning van het gezin. De lokale recherche hoopt op basis van beelden die door bewakingscamera's werden gemaakt, de mogelijk moordenaar(s) van Sofie te ontmaskeren.

Het dochtertje van het echtpaar wordt momenteel opgevangen bij een tante.

LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VANDAAG IN HET LAASTE NIEUWS. OOK BESCHIKBAAR IN DIGITALE VERSIE

Sofie D'Hondt (38) met haar man Fabrice A., die gisterenavond urenlang ondervraagd werd.
Koen Moreau Sofie D'Hondt (38) met haar man Fabrice A., die gisterenavond urenlang ondervraagd werd.