Sam de Verkeersslang volgende week in 775 Vlaamse scholen

Sam de Verkeersslang
Mobiel21 Sam de Verkeersslang
Van 5 mei tot 9 mei nemen 775 Vlaamse scholen deel aan de campagne Sam de Verkeersslang. Het doel van de campagne is kinderen, leerkrachten, ouders en schooldirecties te stimuleren de auto een week lang thuis te laten en naar school te stappen, fietsen, bussen of carpoolen.

De campagne bestaat uit begeleidingen, verkeersveiligheidsmateriaal, publicaties, Sam Rinkelt! en het spel zelf. Gedurende een week plakken de schoolkinderen stippen op het spandoek van Sam de Verkeersslang, telkens als ze op een veilige en milieuvriendelijke manier naar school zijn gekomen.

Elke school stelt haar eigen streefdoel op. De bedoeling is dat op het einde van de campagneweek Sam de Verkeersslang helemaal vol stippen zit. Dan krijgen de leerlingen een beloning.

Aan de campagne nemen 775 scholen, 1.289 vestigingen, 144.962 ouders en 212.838 leerlingen deel. In de provincie Antwerpen doen de meeste scholen mee, zo'n 224, gevolgd door Oost-Vlaanderen (152), Vlaams-Brabant (134), West-Vlaanderen (130), Limburg (112) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (23).