Salmonella aangetroffen in kazen in Delhaize

THINKSTOCK
Het bedrijf Vache Bleu roept klanten van supermarkt Delhaize op om de kazen 'Delhaize Reblochon BOB/AOC 250 gr' en 'Reblochon AOC LAIT CRU/RAUWE MELK 125 gr' terug te brengen. Dat deelt het FAVV, het federaal voedselagentschap, mee. Er werd salmonella aangetroffen in de kazen.

Het FAVV werd op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van salmonella in de kazen via het RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed). Producent Vache Bleu besliste in samenspraak met het FAVV om de producten uit de rekken te halen en terug te roepen bij de consumenten.

Het gaat meer bepaald om de kaas 'Delhaize Reblochon BOB/AOC 250 gr' te gebruiken tot 12, 15, 16, 17, 18 of 19 augustus 2015. Ook de kaas 'Reblochon AOC LAIT CRU/RAUWE MELK 125 gr', te gebruiken tot 15, 16, 17, 18 en 19 augustus werd uit de rekken gehaald. Beide kazen zijn verkocht van 31 juli tot 12 augustus.

Terugbetaling

Het FAVV raadt consumenten die het product gekocht hebben aan om het niet te consumeren en naar de winkel terug te brengen. Die zal het product terugbetalen. Alle betrokken producten zijn intussen uit de rekken gehaald.