Salah Abdeslam zocht doelwit in België: foto's van Wetstraat 16 en kerncentrale Doel op computer gevonden

belga / photo news
Speurders hebben ongeveer 600 video's en een hele reeks foto's, onder meer van de Wetstraat 16, gevonden op de computer van Salah Abdeslam. Dat meldt RTLinfo. Volgens de speurders zocht Abdeslam een doelwit in België om een aanslag te plegen zoals in Parijs.

De computer werd teruggevonden in de Driesstraat in Vorst, nadat Abdeslam daar op de vlucht sloeg bij een inval van een Belgisch-Frans politieteam. Op de laptop werden naast foto's van de Wetstraat 16 (het kabinet van de premier, nvdr) ook talrijke foto's gevonden van populaire cafés en bars in het Brusselse waar veel volk op afkomt. De speurders gaan ervan uit dat de terreurcel rond Abdeslam van plan was in Brussel een gelijkaardige aanslag te plegen als in Parijs.

De speurders vonden ook een artikel over de kerncentrale van Doel, net als verschillende zoekopdrachten naar militaire kleding, het maken van geluidsdempers, antrax, brandwonden veroorzaakt door zuuraanvallen... Ze ontdekten ook een document, opgemaakt in januari 2016, van een dertigtal pagina's over vuurwapens. "Er stonden gedetailleerde beschrijvingen van oorlogswapens in en de marktprijs ervan", zeggen de speurders aan RTLinfo.

Op de laptop stonden verder ook verschillende video's, van Franstalige reportages over de aanslagen in Parijs tot opleidingsvideo's van IS.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Billy Valcke

  Noem die naam nooit meer.foto in de vuilbak.die zit nu goed.niks meer over hem.ok?

 • Dirk Kindt

  Als Justitie daar nu al van op de hoogte is. Levenslang voorarrest. Dader heeft reeds voldoende op zijn kerfstok.

 • anna Vandenberg

  De brave familie kreeg wekenlang een podium, misschien is de brave broer nog betaald om te komen vertellen hoe goed ze opgevoed zijn door die brave ouders. De realiteit is dat hij een podium gekregen heeft om ons uit te lachen en spijtig genoeg is dat niet de enige.

 • Guy Van Becelaere

  Dirk Van dessel, als je op de media moet wachten dat het niet in de doofpot komt zal je nog lang moeten wachten die zitten aan het subsidie infuus en moet luisteren naar hun brood heren en kunnen en mogen niets doen hebben geen beroeps eer meer , zal waarschijnlijk niet verschijnen zeker

 • mundone francisca

  Jammer dat het verijdeld is geweest in de wetstraat want het zijn juist die rechters die dat crapuul vrijlaten.