Salah Abdeslam wil niet meer naar proces in Brussel komen

REUTERS
Salah Abdeslam (28) heeft bekendgemaakt dat hij niet meer naar zijn proces in Brussel wil komen. Het proces zou donderdag verdergaan zonder Abdeslam. Dat bevestigen gerechtelijke bronnen en wordt intussen officieel bevestigd door rechtbankvoorzitter Luc Hennart. 

Volgens onze informatie heeft Salah Abdeslam aan zijn advocaat Sven Mary gezegd dat hij het welletjes vindt. Gisteren liet de terrorist uit Molenbeek zich nog vanuit de gevangenis in Frankrijk overbrengen naar zijn proces in Brussel, maar daar weigerde hij een hele dag te antwoorden op de vragen van de rechtbank. Hij wilde zelfs zijn naam niet zeggen. 

Advocaat Sven Mary wil geen reactie kwijt op het nieuws. Gerechtelijke bronnen bevestigen echter dat de advocaat – met het oog op de enorme veiligheidsmaatregelen en het daarbijhorende prijskaartje – heeft laten weten dat Abdeslam momenteel zegt dat hij donderdag niet overgebracht zou willen worden naar zijn proces. 

Familiebezoek

Vandaag krijgt Abdeslam wel nog zijn familie nog op bezoek in de gevangenis. Mogelijk zullen zij hem proberen nog op andere gedachten te krijgen. 

Hoewel hij donderdag niet naar zijn proces wil komen, blijft Abdeslam "op dit moment" in de cel zitten in Vendin-le-Vieil, ten noorden van Parijs. Dat heeft het Franse gevangeniswezen aangegeven. Voor de duur van het proces was Abdeslam naar die gevangenis, op 130 kilometer van Brussel, overgebracht. Daarvoor was hij opgesloten in Fleury-Mérogis, ten zuiden van Parijs. Abdeslam wordt sowieso 24 uur op 24 bewaakt met camera's.
192 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sietse Van Overstraeten

  Die man heeft onschuldige mensen op de meest laffe manier gedood. Als hij vrijkomt doet hij het opnieuw. Geef die 'man' levenslang. In mijn ogen verdient hij zelf die gunst niet meer. Geen recht voor een staatsvijand.

 • Birgit Cee

  Wegblijven is een belediging aan het hof en zou moeten gelijkstaan aan het geven van de maximumstraf en dat voor eender welke beklaagde.

 • frieda schaut

  verdraag al die grillen niet meer, en veroordeel hem tot levenslang, die n denk dat hij zich alles mag en kan permiteren!

 • Lois Verdonk

  Wij zijn geen moslims en dit is hier geen moslimland, dus iedereen heeft hier dezelfde rechten (en plichten) en wij handelen naar onze wetten. Met sommige van de voorstellen hier zouden we ons verlagen tot moslims. En zeker met barbaarderij als boeken van Brusselmans.

 • sandra baart

  Rechter spreekt hem nog aan met...'Mijnheer'..kan alleen in België !!!