Salah Abdeslam op weg naar Syrië?

Het terreuralarm in Brussel mag dan gezakt zijn van 4 naar 3, het gevaar is niet geweken. De twee topterroristen blijven onder de radar en rijden daarbij een "vlekkeloos parcours". Volgens onbevestigde informatie zijn ze onderweg naar Syrië.

Tot gisteren gold in Brussel dreigingsniveau 4, wat betekende dat een ernstige aanslag zeer nabij was. Nu is niveau 3 van kracht, in heel het land overigens: de dreiging is nog altijd ernstig, maar een mogelijke aanslag is niet meer voor de volgende uren of dagen. Welingelichte bronnen zeggen dat de dreiging in Brussel met 1 punt is gezakt omdat uit nieuwe informatie is gebleken dat de terroristen hun plannen voor Brussel voorlopig opgeborgen hebben. De daders en hun aanhang werden door de gerechtelijke ­actie van zondagavond verjaagd en "gedesoriënteerd". Dat wordt blijkbaar ook bevestigd door informanten van inlichtingendiensten, verdachten die verhoord werden en onderschepte communicatie.

De voortvluchtige Salah Abdeslam (26), die met man en macht gezocht wordt, zou intussen ook onderweg zijn naar Syrië, die enige plek waar hij als IS-strijder veilig is. Voor zijn vertrek verbleef hij nog in een schuiloord in Schaarbeek. Gerechtelijke bronnen willen voorlopig niets lossen over de stand van het onderzoek, maar het ziet er steeds meer naar uit dat de verdachten kunnen terugvallen op een netwerk van medestanders die hen via safehouses en geheime transporten helpen vluchten. "Het directe gevaar is tijdelijk weg, maar we zijn nog niet verlost van die mannen", zegt een onderzoeksbron.

KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)

Het directe gevaar is tijdelijk weg, maar we zijn nog niet verlost van die mannen

OnderzoeksbronReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels