Sabine De Vos geen kandidaat-schepen meer

Sabine De Vos, voormalig televisiefiguur, schrijfster en schepen in het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem, komt niet meer op bij de volgende verkiezingen. Haar partijgenoot en burgemeester Freddy Vanmassenhove (VLD+) wordt lijstduwer, maar wil geen burgemeester meer zijn.

Sabine De Vos zetelt sinds 2000 in de gemeenteraad van Sint-Martens-Latem. Sinds 2006 is ze er schepen voor Onderwijs, Milieu en Leefbaarheid, Gezin en Ontwikkelingssamenwerking. "De activiteiten die ik buiten de politiek doe, nemen heel veel tijd in beslag", aldus De Vos, die momenteel onder meer een internationale animatiereeks aan het ontwikkelen is. "Het wordt allemaal moeilijk combineerbaar, omdat ik iemand ben die de dingen goed wil doen. Je kan niet op zeven fronten tegelijk bezig zijn. Bovendien is het vele avondwerk in de politiek niet evident te combineren met een gezin".
 
Volgens De Vos is de politiek "de grootste vijand van de politiek". "In een democratisch land leven is een onwaarschijnlijk voordeel, maar ook moeilijk om in te werken. Compromissen zijn vaak niet de beste oplossingen. Dan valt de helft of een volledig project in duigen en zit je met een frustratie."
 
Huidig burgemeester Freddy Vanmassenhove wordt lijstduwer voor Vld+, maar wil geen meer burgemeester zijn. Als reden haalt hij het vertrek van onder andere Sabine De Vos en familiale redenen aan. "We hebben veel gerealiseerd waar ik trots op ben, maar als de omstandigheden wijzigen, dan moeten we dat aanvaarden," klinkt het. (belga/adb)