Ruzie verscheurt unitaristische partij BUB

De unitaire kleine partij Belgische Unie - Union Belge (BUB) wordt geplaagd door interne ruzies. Leden van de Raad van Bestuur van BUB zeggen dat stichter Hans Van de Cauter er met de kas van de partij vandoor is. Volgens ondervoorzitter Ruben Cottenjé heeft Van Cauter de website gehacked en zichzelf tot voorzitter gekroond.

Van Cauter was één van de mensen die de BUB in 2002 oprichtte. Hij was ook de eerste voorzitter van de partij. In juli vorig jaar koos de BUB een nieuwe voorzitter en Van de Cauter moest plaats ruimen voor François Wolters. "Die heeft later ontslag genomen wegens niet werkbaar", zegt Cottenjé.

Van de Cauter zou zichzelf vorige maand tot voorzitter hebben uitgeroepen en dat op de website hebben geplaatst. "Maar de raad van bestuur van BUB erkent hem niet als voorzitter", zegt Cottenjé, volgens wie de officiële website van de BUB nu www.BelgischeUnie-UnionBelge.be is.

Volgens Cottenjé heeft stichter Van de Cauter ook het volledige saldo van de rekening van BUB op zijn persoonlijke rekening overgeschreven, zonder dekking van de raad van bestuur. BUB is daarover een gerechtelijke procedure gestart. De Statutaire Commissie van BUB start ook een procedure op tegen Van de Cauter. (belga/sps)

UNKNOWN