Exclusief voor abonnees

Ruzie aan de VRT-top: conflict tussen CEO Paul Lembrechts en Peter Claes zaait verdeling

Raad van bestuur beslist maandag over lot van Claes

Peter Claes.
VRT/Phile Deprez Peter Claes.
Het rommelt aan de Reyerslaan. De forse besparingen van de Vlaamse regering zorgen al sinds oktober voor rumoer en nu woedt er ook een machtsstrijd aan de top. De nummer één, CEO Paul Lembrechts, en de nummer twee, directeur media en productie Peter Claes, kunnen niet meer samen door één deur en dat conflict verdeelt de VRT. Maandag beslist de raad van bestuur over het lot van Claes.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Fiers

  Media kan maar best politiek neutraal worden.Vlaams Belang is daar voorstander van.En terug examens uitschrijven zoals bv. vroeger bij De Post.Beter wat minder politiek en zeverprogramma's bij de VRT die nochtans een tamelijk goed imago had in de goede oude tijd met o.a. Luc Appermont, Capiau, Jan Thijs etc. Zelfs bij de RTBF is er meer bekijks dan op de huidige VRT. Enfin.VTM en de rest zijn zeker geen verrijking op mediavlak. Er zijn gewoon teveel tv zenders .

 • Urban Vyaas

  Peter Claes wordt verweten dat hij aan het lobbyen is. Hoe zijn die andere directieleden dan aan hun postje geraakt? En als blijkt dat hij meer op een lijn zit met de visie van de raad van bestuur, zouden de andere directieleden beter hun conclusies trekken en opstappen, maar die trekken blijkbaar aan een zeel met de vakbonden. Directie en vakbonden van een bedrijf tegen de raad van bestuur dus.

 • patrick vanherberghen

  Als er een groot probleem is, is dit de schuld van de CEO die er niet in slaagt zijn troepen onder controle te houden. In zulke en situatie dient die te worden vervangen door een bekwaam iemand die dit wel kan.

 • Hendrik Patyn

  Nogmaals het bewijs dat de VRT een zuivere linkse postjes zender is, die dient tot het afbreken van de centrum en rechtse politiek. Best daar de geldkraan eens goed dichtdraaien om produktiever te gaan werken, er zijn bijna meer directeurs dan gewone bedienden, nog slechter dan in de politiek.

 • William Bonny

  Al dat rood&groen is moet eruit bij de VRT en andere staatsinstellingen, Want ze misbruiken hun macht t.o. de gewone man, Tijd voor verandering+tijd voor andere kleuren bij de openbare instellingen,