Rutten: "Gegroeid dankzij positieve campagne"

PHOTO_NEWS
Volgens Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten heeft de positieve campagne van haar partij vruchten afgeworpen. "Niet in het minst in ons eigen Vlaams-Brabant, waar ik ons boegbeeld Maggie De Block namens de partij een dikke proficiat wil wensen."

"Jullie weten dat wij gekozen hebben voor een positieve aanpak en de kiezer heeft dat gesmaakt." Dat zei Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten zondagavond in haar speech op het Brusselse partijhoofdkwartier.    

"Wij hebben wat onmogelijk leek waargemaakt, we hebben verantwoordelijkheid genomen in deze crisisregering en stand gehouden als partij, misschien zit er zelfs een extra federale zetel in", opende de voorzitster.

"Jullie weten dat wij gekozen hebben voor een positieve aanpak en de kiezer heeft dat gesmaakt. Er zijn zelfs een aantal prachtige hoogtepunten. In Brussel wordt Guy Vanhengel met Open Vld afgetekend de grootste Vlaamse partij en in Vlaams-Brabant wil ik namens de partij een dikke proficiat geven aan ons boegbeeld Maggie De Block."

Toch is het niet aan de liberalen om het initiatief te nemen, gaf Rutten toe. "Er is een duidelijke winnaar, ik wens Bart De Wever en N-VA te feliciteren met hun resultaat." De Wever mocht daarop een bescheiden applaus van de Open Vld-achterhang in ontvangst nemen.

"En voor onze eigen partij wil ik alle kandidaten, alle militanten en alle sympathisanten bedanken", besloot Rutten. "Dit is een nieuwe stap op weg naar groei voor onze liberale partij, wij hebben er alvast goesting in."