Ruth Roets vervangt Bert Rymen in 'De ochtend'

Ruth Roets
VRT-Radio Ruth Roets
Xavier Taveirne krijgt vanaf 1 september een nieuwe copresentator naast zich in het Radio 1-programma 'De ochtend'. De 36-jarige radiojournaliste Ruth Roets vervangt er Bert Rymen, die de Wetstraatredactie van VRT Nieuws gaat versterken. Dat meldt de VRT vandaag.

Roets werkt al dertien jaar voor de openbare omroep. Ze was jarenlang nieuwslezer en eindredacteur en tot voor kort was ze nieuwscoördinator voor Radio 2. Vanaf september neemt ze dus plaats achter de microfoon van Radio 1.

"De vraag kwam totaal onverwacht, maar het is een droom om dit te mogen doen", reageert de nieuwe stem van 'De ochtend' op de VRT-website. "De ochtend is het mooiste radiomoment van de dag. Je mag luisteraars wakker maken met boeiende verhalen en nieuws, op zoek gaan naar nuances, meningen en verklaringen. Met een open blik op de wereld."

Xavier Taveirne, die in september aan zijn derde seizoen als presentator van het ochtendlijke actuaprogramma begint, moet dus afscheid nemen van "de ochtendgrapjes/-vetzakkerij" van Bert Rymen, zoals Taveirne zelf tweette.

Rymen trekt na bijna drie seizoen 'De ochtend' naar de Wetstraat. Hij zal samen met Johny Vansevenant en Marc Van de Looverbosch de politieke berichtgeving verzorgen voor het radionieuws en ook politieke duiding brengen op de vijf radionetten van de VRT.

"'De ochtend' was zonder meer het leukste dat ik tot nog toe heb gedaan op de VRT", laat Rymen weten. "Maar de Wetstraat was voor mij al lang een droom en nu de nieuwe legislatuur begint is dit het ideale moment."

Bert Rymen.
© VRT - Joost Joossen Bert Rymen.
Xavier Taveirne
© VRT - Joost Joossen Xavier TaveirneReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.